Vorige

Anjers sluiten showseizoen Keukenhof af

Beeld
Keukenhof

Anjerkwekerij Martin Zwinkels en kwekerij Nieuwland, samenwerkend onder de naam Divine Flowers, wonnen de Awards bij de laatste productshow op Keukenhof van dit jaar. De overall prijs was voor firma G. Zuurbier en Zn. Winnende noviteit was cultivar ‘Calmfly’.

De zes anjertelers in Nederland brachten samen met de veredelaars 60 vazen van diverse cultivars anjer naar Lisse. In het Oranje Nassau Paviljoen stonden ook twee tafels met noviteiten; het sortiment blijft zich ontwikkelen

De veredelaars HilverdaFlorist en Dümmen Orange en handelsbedrijf Hoven de Mooij zorgden samen overige deelnemers ook voor een breed aanbod decoratiemateriaal voor de anjershow op Keukenhof

De jury was net als voorgaande jaren zeer te spreken over de kwaliteit van de ingezonden anjer. Dit jaar is gekeurd door Frans Kouwenhoven, Ton van Vliet, Martin Zwinkels en Geert van Schie. De organisatie van de show was in handen van de gewascommissieleden Rien van Dam en Nico Borsboom

Prijswinnaars in vier categorieën

Standaardanjer

Eerste prijs in de categorie standaardanjer was voor Martin Zwinkels uit Honselersdijk van anjercollectief Divine Flowers, met cultivar  ‘Cappuccino’.

De jury waardeerde de mooie, volle bloem van de inzending ‘Cappuccino’, die vorig jaar op de 2e plek eindigde tijdens de vakkeuring op Keukenhof.

De 2e plek was dit jaar voor anjerkwekerij Robin vd Hoorn uit Ter Aar met cultivar ‘Brava’.

De bloem van ‘Brava’ onderscheidt zich met name door zijn spierwitte kleur.

Anjer overig        

In deze keurgroep won Kwekerij Nieuwland uit Hoek van Holland, onderdeel van Divine Flowers, met cultivar ‘Kamilly’. Een zeer mooie, volle trosanjer, oordeelde de jury.

De prijswinnende anjer ‘Kamilly’

Plek twee was voor teler Robin van de Hoorn uit Ter Aar  met cultivar ‘Solomio Bern’. Het is volgens de jury een anjer met een bijzonder kleur en mooie finesses.

‘Solomio Bern’

Noviteitenprijs

Kwekerij Nieuwland won met de anjer ‘Calmfly’ de noviteitenprijs 2023 op Keukenhof. De jury sprak over een zeer vernieuwende anjer vanwege zijn vorm en structuur.

Cultivar “Calmfly’ werd getypeerd als zeer vernieuwende anjer vanwege zijn vorm en structuur

Keukenhof vakprijs Anjer 2023

De winnaar van de vakprijs/overall prijs was dit jaar Firma G. Zuurbier en Zn. De kwekerij uit Heerhugowaard ieder jaar weer met een breed sortiment anjers mee op Keukenhof. De jury wil daar zijn complimenten over uitspreken. Teler Erik Zuurbier liet weten dat de bloemen gesneden zijn van overjarige gewassen. De eenjarige partijen zijn door minder stoken en matig voorjaarweer later in productie dan normaal.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster