Vorige

Alstroemeria van H.M. Tesselaar wint productcompetitie Floriade en Excellence Award

Beeld
Floriade Expo

De alstroemeria ‘Annebelle’ won twee prijzen tijdens de vierde productcompetitie op de Floriade. Naast de eerste plek in deze productgroep won het ook de Excellence Award. Bij de productgroep Pioenroos won kwekerij Maruwa  met ‘Belgravia’ en bij de groene kamerplanten was het goud voor de kalanchoë ‘Beharensis’ van LoRo potplanten.

De vierde productcompetitie werd op 1 juni gehouden in The Green House op de Floriade. In totaal zijn 104 gewassen uit Nederland en België ingezonden. Een vakjury van personen met verschillende achtergronden in de keten beoordeelde vervolgens alle inzendingen.

‘Uitzonderlijke alstroemeria’

De alstroemeria ‘Annabelle’ won in die productgroep met een score van 9,33. H.M. Tesselaar uit Heerhugowaard lanceerde de witte noviteit een maand voordat de competitie plaatsvond. De alstroemeriakweker en -veredelaar uit Heerhugowaard won tevens een Excellence Award met deze cultivar. Volgens het juryrapport is ‘Annabelle’ een uitzonderlijk product met een volwitte kleur zonder spikkels, stevige stelen en gezond blad met een grote hoeveelheid knoppen.

De jury noemt de alstroemeria ‘Annabelle’ van kwekerij H.M. Tesselaar een teelttechnisch uitstekende prestatie en een veelbelovend product voor de consument.

Bij de productgroep Pioenroos ging kwekerij Maruwa uit Heemskerk naar huis met goud dankzij de inzending ‘Belgravia’. De score van 9,65 punten was het hoogste van deze competitie.

Bart van Rixel van kwekerij Maruwa met de prijswinnende pioenroos ‘Belgravia’ Met 9,65 punten van de vakjury behaalde ze de hoogste score van alle gewassen in de vierde productcompetitie.

Kalanchoë bovenaan bij jury en consument

De eerste prijs in de productgroep groene kamerplanten ging naar de kalanchoë ‘Beharensis’. Het betrof een inzending van LoRo potplanten uit Oterleek. Hij behaalde een score van 9,58, de hoogste score in deze productkeuring.

Niet alleen de vakjury beoordeelde de planten. Consumenten konden stemmen uit de dertien inzendingen met de hoogste scores in de productgroep groene kamerplanten. Ook zij plaatsten de kalanchoë ‘Beharensis’ bovenaan.

Albert Haasnoot (links), secretaris Floriade adviesraad Bloemen & Planten, reikt de prijs uit aan teler Peter Tamis van LoRo potplanten uit Oterleek.
Impressie van de kas van Loro potplanten: volop kalanchoë ‘Beharensis’

Elke twee weken vindt op de Floriade een productcompetitie plaats met snijbloemen en planten. De volgende is op 15 juni, dan zijn lisianthus en bromelia aan de beurt. Een inzending aanmelden is nog mogelijk.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster