Vorige

AgriFORCE wil ook Deroose Plants overnemen

Het Amerikaanse bedrijf AgriFORCE is een bindende overeenkomst aangegaan voor de overname van Deroose Plants, één van de grootste weefselkweekvermeerderingsbedrijven ter wereld. De aankondiging komt kort na de overname van Delphy door AgriFORCE.

De Deroose Plants Group is een wereldwijde leverancier van jong plantmateriaal voor kwekers en plantages. De hoofdvestiging is in België. Deroose en haar dochteronderneming Exotic Plants produceren een grote verscheidenheid aan gewassen in hun laboratoria en kassen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Een team van meer dan 800 mensen bedient klanten wereldwijd met zowel jonge planten als eindproduct. De omzet in 2021 was 39 miljoen euro en de EBITDA (winst zonder aftrek van kosten en opbrengsten voor financiering) ongeveer 2 miljoen euro.

Wereldleider worden in voedingsmiddelen

Het beursgenoteerde bedrijf AgriFORCE Growing Systems meldt dat met de overname 63 miljoen euro gemoeid is. Dat is 42,2 miljoen euro voor de zaak en 20,8 euro voor de intellectuele eigendommen (kwekersrecht e.d.) die Deroose heeft. De overname past perfect in de AgriFORCE-strategie, zegt de CEO Ingo Mueller. AgriFORCE is een AgTech-bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en verwerving van knowhow en intellectueel eigendom (IP) op het gebied van gewasproductie, aangevuld met geavanceerde AgTech-faciliteiten en -oplossingen. Mueller wil doorgaan met hun visie om een ​​wereldleider te zijn in het leveren van voedingsmiddelen en nieuwe plantaardige producten voor bedrijven en consumenten. Met de kennis en genetica van Deroose ziet hij onder andere kansen om hogere opbrengsten per hectare mogelijk te maken voor gewassen zoals rubber, palm en banaan.

Maurice van Winden, CEO van Deroose Plants, voegt toe: „We zijn verheugd om ons bij AgriFORCE aan te sluiten. Er is een sterke focus op R&D en het uitbreiden van kennis en IP. Het bundelen van krachten versnelt de ontwikkeling van nieuwe gewassen, nieuwe teelttechnieken en het najagen van nieuwe marktkansen. We kunnen onze positie in sierteelt verder versterken en onze activiteiten in uitgangsmateriaal voor plantages en voedselgewassen uitbreiden. Het team is enthousiast en ik ben erg blij met deze volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster