Vorige

Aeres Velp voegt bloemen- en stylingsopleiding samen

Beeld
Louise van den Broek

Mbo Aeres Velp gaat met ingang van het nieuwe schooljaar de bloem- en stylingsopleiding samenvoegen. Studenten die zich nu aanmelden voor de opleiding, worden opgeleid tot bloemist, maar krijgen ook alle vakken die nodig zijn als stylist.

Het mbo-team van Aeres Velp is achter de schermen al een tijdje bezig om de bloem- en stylingsopleiding opnieuw vorm te geven. Dit in verband met het blijvende tekort aan personeel in de bloemenbranche. Marieke Kersten, teamleider mbo: ‘Omdat Aeres Velp een Floral Education Center (FEC) is hebben we korte lijnen met de leerbedrijven van de studenten en VBW. De nieuwe ontwikkelingen zijn getoetst hebben bij de FEC-commitmentgroep en die staat er positief tegenover. De bloemist is er bij gebaat als studenten nog breder worden opgeleid en breder inzetbaar zijn in het werkveld. Beide opleidingen vielen altijd al onder dezelfde kwalificatiestandaard, vandaar dat een samenvoeging van deze opleidingen voor de hand ligt.’

Bloemstudente Yrsa met haar praktijkbegeleider Dennis te Kortschot van bloemenspeciaalzaak Timmermans & Mulder in Winterswijk.

Informatieavond

Studenten aan de ‘nieuwe’ opleiding lopen in elk geval stage bij een bloemist of tuincentrum en kunnen daarnaast ook kiezen voor een stage bij een stylingsbedrijf. In het derde leerjaar kunnen ze een keuzedeel volgen in de richting interieurstyling of in de richting ondernemerschap. Donderdag 9 maart is er op Aeres tussen 18.00 en 20.00 uur een informatieavond over het samenvoegen van de opleidingen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster