Vorige

Onderzoeken in akkerbouw, deels relevant voor bollen

Beeld
Hortipoint

De branche-organisatie (BO) Akkerbouw verlengt het lopend onderzoek naar emissiearme spuittechnieken, de geïntegreerde aanpak gewasbescherming op zand, gewasrestenmanagement, invloed van verzilting op klei en biobased innovaties. Het bestuur van BO Akkerbouw keurde op woensdag 29 november acht onderzoeken goed. 

Het bestuur van BO Akkerbouw volgde het advies van de sectie Teelt van de organisatie, waarin LTO Nederland, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en het NAJK vertegenwoordigd zijn. In totaal investeert BO Akkerbouw 1,5 miljoen euro in de onderzoeken. Bij drie projecten – Geïntegreerde aanpak gewasbescherming voor de akkerbouw op zand, Gewasrestenmanagement en Brouwgerst – gaat het om publiek-private samenwerkingen die onder de vlag van de Topsector Agri & Food worden uitgevoerd. In totaal investeert BO Akkerbouw namens alle akkerbouwers in Nederland in ruim 70 lopende onderzoeken.

Twee onderzoeken liepen al en worden verlengd. Het gaat om emissie-arme spuittechnieken, waarvan de kennis verzameld en verspreid moet worden naar de praktijk. Het gaat om een optimale effectiviteit binnen de richtlijnen en keuze voor driftreducerend spuiten. Uitvoerders zijn Delphy en Wageningen University & Research, die de komende twee jaar aan de slag kunnen. Ook wordt het onderzoek naar de geïntegreerde aanpak van gewasbescherming in de akkerbouw op zand voortgezet door WUR. Andere relevante projecten zijn een verlenging van lopende onderzoeken naar biobased innovatie, gewasrestenmanagement en invloed van verzilting op klei en naar functionele agrobiodiversiteit.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster