Vorige

Abstracte bloemenkunst in Flower Art Museum

Beeld
Flower Art Museum

In het Flower Art Museum in Aalsmeer is van zondag 28 augustus tot en met 6 november een nieuwe tentoonstelling te zien: ‘Beyond Nature – Abstracte verbeelding van de natuur’. Zes kunstenaars laten zien hoe de natuur hen inspireert tot het maken van zeer uiteenlopende, abstracte kunst.

Met schilderijen, sculpturen, tekeningen en installaties laten de deelnemende kunstenaars hun fantasie en emoties de vrije loop met de natuur als belangrijke bron. Kunstenaar Hans van Horck viert zijn 70e verjaardag met een nieuwe serie van zestien werken geïnspireerd op bloemen. Zijn schilderijen van 160 x 160 cm zijn indrukwekkende uitspattingen van kleur en vorm op de grens van abstract en figuratief.

Hans van Horck: Beyond Nature II

Mieke Sampers combineert haar fascinatie voor de gevolgen van oorlog in een aantal objecten en installaties. Haar ‘klaprozenvelden’ ontstonden na een bezoek aan de slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Elke bloemblaadje staat symbool voor een gevallen soldaat. In de sculpturen en tekeningen van Hedwig Smulders draait het om beweging en groei. De organische vormen lijken eerder natuurlijk gegroeid dan door een mensenhand gemaakt.

Anita Duijf – Nocturne

Anita Duijf en Wil Jansen brengen de verf ieder op hun eigen wijze op het doek. Hun werk is abstract maar duidelijk gebaseerd op bloemen. Karen Birnholz gebruikt de kleuren en vormen van bloemen als basis voor haar opvallende cementsculpturen.

Hedwig Smulders – Noir 2

Kleine zaal en tuin

Naast deze kunstenaars is in de kleine zaal van het museum werk te zien van Paul Heijmink (fotografie) en Judith Walboomers (sculpturen). In de museumtuin staan beelden van diverse kunstenaars, onder wie Jos Out en Elly de Jong.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster