Vorige

9,5 mln voor NH ondernemer die duurzaam innoveert

Ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject kunnen subsidie aanvragen. In 2023 stellen provincie en Rijk hiervoor ruim € 9,5 miljoen beschikbaar. De aanvragen kunnen vanaf 4 april worden ingediend.

Het gaat om de subsidieregelingen MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT) voor haalbaarheidsprojecten. Hiermee wil de provincie bij het midden- en kleinbedrijf duurzame innovatie stimuleren. De regelingen zijn bedoeld voor Noord-Hollandse mkb-ondernemers die op zoek zijn naar financiering in de beginfase van hun project. Het Rijk stelt € 5.454.167 beschikbaar en provincie Noord-Holland doet daar dit jaar een bijdrage van € 4.462.500 bij, dus totaal is er, na aftrek van de uitvoeringskosten, ruim € 9,5 miljoen beschikbaar.

In voorbereiding op R&D-project

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen als zij een haalbaarheidsproject in voorbereiding op een Research & Development project gaan uitvoeren. De activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd moeten passen binnen het Missiegedreven Innovatie en Topsectorenbeleid. Kijk voor een toelichting op www.topsectoren.nl en de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Veel ondernemers willen gebruik maken van de regelingen. In 2022 is er aan 132 haalbaarheidsprojecten en 31 R-D-samenwerkingsprojecten subsidie verleend. De regeling is te vinden op de website van de provincie Noord-Holland. Ondernemers kunnen tussen 4 april 2023 en 12 september 2023 een aanvraag indienen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster