Vorige

5.000 chrysantenboeketten voor vrijwilligers van de voedselbanken

Beeld
Just Chrys

Stichting Chryson heeft vrijdag 11 november 5.000 vrijwilligers van 130 voedselbanken een kleurrijk chrysantenboeket overhandigd. Dat was om ze te bedanken voor hun doorlopende ‘act of kindness‘. Zondag 13 november was het World Kindness Day.

Op World Kindness Day wordt wereldwijd opgeroepen om wat aardiger te zijn voor een ander. En hoe kan dat beter dan met bloemen in het algemeen en chrysanten in het bijzonder, bedacht stichting Chrysant, het collectief van de Nederlandse chrysantentelers en -veredelaars. De chrysant heeft namelijk een vrolijke uitstraling, is bekend om haar sterke karakter en staat symbool voor geluk. Speciaal voor de vrijwilligers van de voedselbanken werden door bloemverwerker Melle Jongkind uit Aalsmeer 5.000 kleurrijke chrysantenboeketten gecreëerd, bestaande uit een mix van pluis-en troschrysanten en santini’s. TK Koeriers zorgde vervolgens voor verspreiding naar 130 voedselbanken in heel Nederland.

Voorzitter Jan van Ruyven van Stichting Chryson: „Voor het derde jaar delen wij boeketten uit  aan een specifieke groep Nederlanders ten behoeve van World Kindness Day. En hoe ‘kind’ is het werk dat de vrijwilligers van de voedselbanken dag in en dag uit doen? Daarom willen wij hen op deze manier bedanken voor hun belangeloze inzet. Zij maken net als chrysanten het leven kleurijker en maken echt impact. Met deze actie hopen we mensen te inspireren om wat vaker iets aardigs voor een ander te doen. En dat kan zo simpel zijn als het geven van een bloemetje.”

Bij de voedselbanken wordt enthousiast gereageerd op deze blijk van waardering. Leo Wijnbelt van de Vereniging van Voedselbanken Nederland vindt het een bijzonder warm en mooi gebaar dat Stichting Chryson de vrijwilligers een hart onder de riem steekt met de mooie chrysantenboeketten. „Er ligt behoorlijk wat druk op de voedselbanken en daardoor ook op de vrijwilligers. Dankzij hen is het mogelijk dat wij mensen die het nodig hebben kunnen ondersteunen in hun eerste dagelijkse levensbehoeften. We zijn dankbaar voor hun tomeloze inzet en vinden het dan ook prachtig dat zij vandaag op deze manier in het zonnetje gezet worden. Dik verdiend!”

Voorzitter Chryson Jan van Ruyven (rechts) overhandigt het eerste boeket aan Leo Wijnbelt, voorzitter Vereniging van Voedselbanken Nederland
Enkele vrijwilligers van de Voedselbank met de chrysantenboeketten. De 5.000 boeketten verspreid over 130 vestigingen in heel Nederland

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster