Vorige

46% winkelmedewerkers werkte dit jaar meer uren om levensonderhoud te bekostigen

Beeld
Shutterstock, nxt agency

Bijna de helft (46%) van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren, zoals de detailhandel, werkte dit jaar meer uren om hun levensonderhoud te bekostigen. Dat blijkt uit Europees onderzoek van Quinyx onder ruim 3.300 eerstelijnsmedewerkers. Zij deden onderzoek naar de impact van inflatie.

Niet alleen geven de respondenten van het onderzoek aan dat ze meer uren hebben gewerkt, ook geeft vier op de tien eerstelijnsmedewerkers aan dat zij financiële steun van familie of vrienden hebben gevraagd. Het percentage in Nederland (39%), ligt net iets hoger dan in de andere landen: Verenigd Koninkrijk (31%), Duitsland (34%) en Scandinavië (34%).

Voedselbank en leningen

Daarnaast maakt een kwart van alle eerstelijnsmedewerkers in Nederland, Duitsland en Scandinavië gebruik van een voedselbank dit jaar. In het Verenigd Koninkrijk is dit percentage 11%. Ook blijkt dat een kwart van de eerstelijnsmedewerkers in Nederland en Duitsland een persoonlijke lening heeft afgesloten. In Scandinavië is dit percentage met 28% hoger. In het Verenigd Koninkrijk heeft 14% een lening afgesloten. De reden die de eerstelijnsmedewerkers geven om deze maatregelen te nemen, is omdat hun loon de kosten van hun levensonderhoud niet dekt.

Grafiek inflatie
Impact van inflatie op eerstelijnsmedewerkers

‘Veel eerstelijnsmedewerkers worden geconfronteerd met een hogere werkdruk en onoverkomelijke financiële uitdagingen. Onze studie bewijst dat dit een last is voor heel Europa. Wat is het beste cadeau dat bedrijfsleiders dit jaar aan hun toegewijde medewerkers in de frontlinie kunnen geven? Ga met ze in gesprek, luister en bied ondersteuning waar en wanneer ze die het meest nodig hebben. Dit kan door middel van flexibele werkschema’s, verbeterde communicatie en door ervoor te zorgen dat hun werkomstandigheden zo goed mogelijk zijn,’ adviseert Toma Pagojute van Quinyx.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster