Vorige

3 nieuwe deelnemers voor warmtenet Trias Westland

Beeld
Trias Westland

Vanaf begin februari maken drie nieuwe glastuinbouwbedrijven gebruik van aardwarmte van Trias Westland. Ook de eerste woningen zijn recent aangesloten.

De nieuwe aansluitingen betreft de kwekerijen Lionplant, Kwekerij ‘t Hart en van der Lugt Lisianthus, alledrie in Honselersdijk. Zij verwarmen nu samen bijna 10 hectare glas met aardwarmte van Trias Westland. Kwekerij de Barreveld aan de Zwethlaan was al aangesloten. Zij hebben geïnvesteerd in een tweede warmteafleverstation omdat ze in de winterperiode meer warmte willen afnemen. 

Trias Westland voorziet inmiddels met twee doubletten zo’n vijftig telers in het Westland van warmte. Begin september 2021 kwam de productie door een technisch incident drie maanden stil te liggen. Een vergelijkbare calamiteit kan niet opnieuw gebeuren”, stelt Marco van Soerland, directeur van het geothermiebedrijf gelegen. „De regelingen zijn aangepast. Een klep kan nu niet meer open voordat er eerst drukvereffening heeft plaatsgevonden. Ook niet als je bij wijze van spreken op de knop drukt van ‘zet die klep open’. Alles is flink aangepast, zowel wat betreft procedures als de technische regelingen zelf.”

Ook woningen aangesloten

Sinds januari 2022 zijn ook de eerste woningen aangesloten op de warmtebron van Trias Westland. Het gaat om nieuwbouwwoningen in het project op De Akker in De Lier. Dat is de eerste van de drie fasen van het project Lierkwartier. Uiteindelijk worden 345 woningen aangesloten op het warmtenet van HVC met als warmtebron Trias Westland. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster