Vorige

2Dezign en Bloemenbureau in de clinch over Secret Garden

Beeld
Shutterstock

2Dezign en Bloemenbureau Holland staan voor de rechter. Het marketingbureau is van mening dat de promotieorganisatie geld toezegde voor Secret Garden. BBH zegt van niet. De rechter zegde op verzoek van 2Dezign een voorlopig getuigenverhoor toe.  

In de maanden voor RFH Trade Fair begin november jl sprak 2Dezign met Royal FloraHolland (RFH) en Bloemenbureau Holland (BBH). Of partijen mee wilden doen aan Secret Garden, een ‘side event’ van de beurs in Aalsmeer. RFH gaf aan mee te doen en stelde onder andere ruimte beschikbaar. 2Dezign is in de veronderstelling dat ook BBH een financiële bijdrage zou leveren of in ieder geval de indruk wekte dat te doen. Het ging om €100.000,-.  

Volgens BBH is er geen overeenstemming bereikt over het programma en de hoogte van het budget van Secret Garden en is er daarom dus geen sprake van een toezegging of overeenkomst.

2Dezign beweert echter dat ze schade heeft geleden doordat BBH de toezegging niet nakwam. Daarom overweegt het marketingbureau een gerechtelijke procedure te starten tegen BBH. Ze toog naar de rechter om een voorlopig getuigenverhoor af te dwingen. Daarmee wil 2Dezign bewijzen dat een overeenkomst met BBH tot stand is gekomen met als doel Secret Garden te realiseren.

‘Geen nuttig effect’

BBH is gekant tegen een getuigenverhoor. Ze voerde voor de rechter aan dat 2Dezign onvoldoende belang heeft bij het verzoek, omdat een vordering in een eventuele bodemprocedure juridisch en feitelijk kansloos is. Toewijzing van het verzoek zou het marketingbureau daarom geen nuttig effect kunnen opleveren. Het project is namelijk doorgegaan en lijkt succesvol te zijn geweest, zodat onduidelijk is of 2Dezign enige schade heeft geleden.

De reactie van 2Dezign is dat het project weliswaar is doorgegaan, maar op een veel kleinere schaal dan oorspronkelijk gepland en zonder de financiële bijdrage van BBH.

De rechter honoreerde het verzoek om een voorlopig getuigenverhoor en bepaalde dat BBH de proceskosten moet betalen. Het verhoor kan leiden tot een bodemprocedure tegen BBH. Het getuigenverhoor vindt vrijdag 23 juni in Amsterdam plaats.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster