Vorige

Gerbera uit kas Floriade wint Award op Floriade

Beeld
floriade

Paul Vernooij uit Haalderen en Team The Greenhouse uit Almere zijn de winnaars van de zevende productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. Met respectievelijk Acanthus mollis en gerbera mini ‘Canizares’ kregen zij de hoogste waardering van de vakjury.


Voor de keuring van de productgroepen ‘overige zomerbloemen’ en gerbera waren in totaal 121 inzendingen uit Nederland, Japan, Duitsland, Israël en Kenia. De prijswinnende germini ‘Canizares’ maakte de minste kilometers. Hij komt uit een van de kassen op het terrein van Floriade Expo. Met een afdeling gerbera’s wordt het publiek getoond hoe de teelt van die bloem in elkaar steekt.

Bestuurder Nico van Ruiten, voorzitter van de adviesraad AGF van Floriade Expo 2022, nam namens Team The Greenhouse uit Almere de award in ontvangst. In zijn arm de prijswinnende germini ’Canizares’, die de vakjury waardeerde met 9.43 punten.
Paul Vernooij uit Haalderen bij zijn inzending Acanthus mollis waarmee de award werd gewonnen in de keurgroep ‘overige zomerbloemen’. De score was 9.33 punten

Drie prijzen per keurgroep

De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat. De tweede prijs van de productgroep overige zomerbloemen was voor Phlox Diamonds soft pink, ingezonden door Gebr. Van Ruiten uit Lisse. Met een score van 9,32 waren ze 0,01 punt verwijderd van de hoogste trede op het podium. Teler Paul Vernooij behaalde ook plek drie tijdens de keuring. Zijn inzending Molucella laevis kreeg 9,31 punten van de vakjury. 

In de keurgroep gerbera kon prijswinnaar Team The Greenhouse uit Almere nog een keer naar het podium om de zilveren Award in ontvangst te nemen. Met hun bolvormige germini Gerrondo Terra Cupid behaalden ze 9,37 punten. Plek drie was voor kwekerij Villa Gerbera uit Honselersdijk, met de Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball (zie foto hieronder), die 9,33 punten scoorde.

Excellence Award

Winfried Versluis van Stimuflori (rechts) reikte de award dit keer uit aan Dean Zuidgeest van Villa Gerbera voor Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball

Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Winfried Versluis van Stimuflori reikte de award dit keer uit aan Dean Zuidgeest van Villa Gerbera voor Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball. Het juryrapport sprak van een bloem die zijn naam echt eer aandoet. Met de krachtige uitstraling en schitterende kleur is het een opvallende verschijning; uniek door zijn 2 kleuren. De roze kleur loopt mooi uit naar de witte kleur. Prachtig gevuld en in vaktermen ‘goed gelaagd’. 

De prijswinnende Pomponi Power Ball en Acanthus mollis kwamen ook als beste naar voren in de consumentenkeuring in The Green House. De consumenten mochten hun oordeel vellen over de 20 inzendingen met de hoogste scores uit de beide gehouden productcompetities. 

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 27 juli a.s. en betreft exoten, snijanthurium, potorchideeën en potanthuriums. De door Royal FloraHolland georganiseerde productcompetitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De beoordeling van de producten vind plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster