Vorige

Zeven ‘sterren’ wedijveren om FleuroStar

Beeld
Fleuroselect

Welke inzending volgt Begonia I’CONIA Aroma Peach van Dümmen Orange op? Dit jaar strijden zeven noviteiten om de eerste prijs binnen de FleuroStar-competitie van Fleuroselect. Het ras dat op het verkooppunt de meeste visuele impact en handelswaarde heeft, wordt op 16 juni gekroond tot ‘Winnaar met de Wow-Factor’.

Alstroemeria Colorita Claressa

Deze bolvormige innovatie van Royal van Zanten springt in het oog met verfijnde witte bloemen en lancetvormige blad. Colorita Claressa is een makkelijk te verzorgen vaste plant die bestuivende insecten aantrekt en tot in de herfst bloeit. 

Begonia rex SpaceStar Maia

Begonia rex SpaceStar Maia van Beekenkamp heeft zilverkleurige bladeren met een opvallend patroon, een gegolfde heldere rand en roze gloed. Deze nieuwkomer uit stek is compact en laat een bolvormige plantopbouw zien. SpaceStar Maia kan zowel als kamerplant als in de tuin op verschillende manieren worden neergezet.

Begonia rex SpaceStar Maia

Calibrachoa x hybrida Fancy Francy

Calibrachoa Fancy Francy van Selecta one valt op door een bijzonder kleurenspel: vanuit het gele hart veranderen bij stijgende temperaturen de veelkleurige bloemranden van fel- naar zachtroze en wit. De vroegbloeier gedijt goed in de tuin, op het terras en balkon.

Calibrachoa Fancy Francy

Dahlia hybrida Hypnotica Rose Swirl

Dahlia Hypnotica Rose Swirl van Dümmen Orange bloeit met veel grote bloemen met tweekleurige bloemblaadjes, die aan de buitenkant roze en naar het midden toe wit zijn. De plant past goed in mono-item bloembakken maar ook in gemengde containers of bloemperken die tot laat in de herfst bloeien. 

Dahlia Hypnotica Rose Swirl

Iberis x hybrida Mermaid Lavender

Iberis Mermaid Lavender van Syngenta Flowers is de eerste bloeiende Iberis geschikt voor zomerteelt met een intense lila kleur. De plant bloeit van het late voorjaar tot ver in de zomer.

Iberis Mermaid Lavender

Tropic Lantana Ibis

Tropic Lantana Ibis van Brandkamp is een bolvormige plant met oranje en gele bloemclusters die contrasteren met het opvallend groene blad. Als een magneet trekt de plant bestuivende insecten, zoals hommels en vlinders, aan.

Tropic Lantana Ibis

Petunia grandiflora Bee’s Knees

De naam van de nieuwste Petunia van Florensis verwijst naar een Amerikaanse uitdrukking die staat voor excellentie en hoge geschiktheid. Deze nieuwkomer laat een overvloed aan intens gele bloemen zien. Bee’s Knees kan goed tegen hogere temperaturen, gedijt onder regenachtige weersomstandigheden en behoudt de hele zomer zijn kleur. 

Petunia grandiflora Bee’s Knee

Competitie

De FleuroStar-competitie vindt elk jaar in Nederland en Duitsland plaats tijdens de FlowerTrials in week 24. De ingezonden rassen worden geteeld door de deelnemende bedrijven en worden voor deze competitie op acht verschillende locaties getoond. Een onafhankelijk panel van deskundige juryleden vanuit alle hoeken van de veredeling, teelt en retail, vakredacteuren en marketingspecialisten kiest de ‘Winnaar met de Wow-factor’.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster