Vorige

Thema DDW22 is Get Set: kom in actie!

Beeld
Dutch Design Week

Het thema van Dutch Design Week 2022 (DDW22) is bekend: Get Set. Dit thema duidt op een verschuiving in mentaliteit: van voorbereiding naar actie. Een signaal dat voortkwam uit een aantal gesprekken en ontmoetingen met leden uit de ontwerpgemeenschap. De DDW vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 30 oktober in Eindhoven.

De visie van Miriam van der Lubbe, creative head 2022, en DDW-organisatie Dutch Design Foundation (DDF) is diep geworteld in het idee om goed te luisteren naar de ontwerpgemeenschap. Eerder in het jaar organiseerde DDF een aantal bijeenkomsten met zowel groepen als individuele ontwerpers uit verschillende disciplines. Doel was om te kijken waar de gemeenschap nu staat en welke thema’s er leven en daarnaast te praten over de toekomst van de designindustrie. Hoe kan DDW als festival zich het beste verhouden tot het ontwerpveld? Hoe kan DDW ontwerpers helpen om betekenisvolle impact te creëren?

Niets doen is geen optie

Miriam: ‘Get Set kun je op veel manieren uitleggen. Natuurlijk moeten we ons voorbereiden op de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, maar we moeten ook de juiste mentaliteit hebben. Slimme coalities smeden en samenwerken aan de missies en uitdagingen waarvoor we staan. Wees voorbereid en erken wat er aan de hand is in de wereld. Voel je betrokken. Maar de belangrijkste boodschap is dat mensen geactiveerd worden. Niets doen is geen optie meer. We moeten nu handelen. Niet alles loopt zoals gepland of gehoopt, maar dat is niet erg. De enige fout die we kunnen maken, is niets doen.’

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster