Vorige

Nieuwe hortensia op stam en kleurrijke tuinplanten

Beeld
PerlaNova en MNP/Suntory

Twee kwekers/veredelaars introduceren hun noviteiten. PerlaNova lanceert het nieuwe concept Fusion Hydrangea, hortensia’s op stam, en MNP/Suntory brengen verschillende nieuwe kleurrijke tuinplanten op de markt.

Familiebedrijf PerlaNova is kweker en veredelaar van pot- en snijhortensia en produceert op ruim 5 hectare de nieuwste hortensiacultivars. Het bedrijf wordt gerund door de broers Martijn en Carlo Hoogendoorn en één van hun nieuwste concepten de ‘Fusion Hydrangea’, hortensia’s op stam in verschillende kleuren. De bloem kleurt door en bloeit vijf maanden.

Daarnaast is het nieuwe concept multifunctioneel: als eenpitter, als droogbloem in vaas en later als tuinplant met meerdere bloemknoppen. 

Fusion Hydrangea

Kleurrijke tuinplanten

Bij MNP/Suntory staat een aantal introducties op de planning. Sundaville Flamingo Pink heeft een lichtroze gevlamde kleur en donkerroze spikkels. De plant bloeit door tot aan de eerste nachtvorst en vraagt weinig onderhoud. Surdiva Snow Blanket heeft een sneeuwwitte kleur en bloeit rijkelijk. De plant is volgens de veredelaar megasterk en groeit compacter dan bestaande soorten. 

Surdiva Snow Blanket

Senetti Red Orange is de eerste felrode variant binnen de Pericallis-collectie. Hoewel het een vroege voorjaarsplant is, behoudt hij zijn rode bloemen tot wel vier maanden. De nieuwe Granvia-collectie heeft papierachtige bloemblaadjes. Naast de felgele variëteit komen er deze zomer ook roze, oranje, rode en witte varianten. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster