Vorige

Deelnemer masterclass: ‘Rouwwerk maken zonder blad is omdenken’

Beeld
Bloem&Blad

Afscheidsbloemwerk maken zonder blad te gebruiken: het is even wennen vonden de deelnemers aan de Masterclass Afscheidsbloemwerk op dinsdag 27 september in Rijnsburg. ‘Normaal begin je met blad en dan steek je de bloemen. Nu moet je omdenken’, zegt deelneemster Miranda Hartog.

Miranda is een van de in totaal 21 deelnemers aan de masterclass. Deelnemers konden zich inschrijven voor een dagdeel, de combinatie ochtend/middag of middag/avond. Onder begeleiding van Teunis Veenema maakten zij een kistbedekking (wie de ochtend of avond meedeed), een rouwboeket en een steekschuim krans of hart waarbij geen bladmateriaal als vulling werd gebruikt. Door de manier van werken ontstaat een ‘losser’ stuk met diepte, waarin iedere bloem tot zijn recht komt. ‘De klant wil tenslotte bloemen zien’, zegt Miranda, die zeker van plan is het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Door grotere bloemvormen te gebruiken hoeft het stuk niet per se duurder uit te pakken. ‘Een beetje blad mag, maar niet als vulmateriaal.’

Anders kijken

‘Je gaat anders naar bloemen kijken’, zegt Arianne van Doorn. ‘We halen ook het blad van de bloemen af. Je moet meer nadenken om de vorm er goed in te krijgen.’ ‘Het is een kwestie van durven. Soms heb je een zetje in de rug nodig’, reageert Iris Molenaar. Samen met haar collega Whitney van Opzeeland is zij naar de masterclass gekomen. ‘Leuk om te leren en om te kijken hoe anderen het doen.’ Andere deelnemers beaamden dat: je leert niet alleen van Teunis, maar ook van elkaar.

De Masterclass Afscheidsbloemwerk is georganiseerd door Bloem&Blad in samenwerking met Bloemengroothandel Van der Vijver.

Kistbedekking door Teunis.
Teunis geeft uitleg.
Deelnemers aan het werk.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster