Vorige

‘Voor Arjen Lubach zijn er tien anderen’

Beeld
Vakblad voor de Bloemisterij

Ha die Lubach! Goeie grap hoor, dat van die gekleurde stokjes die na twee dagen naar kots gaan ruiken. Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken, maar nu je het zegt! En die siermelk en praaltomaten! Haha! Kostelijk. Ik zei nog tegen mezelf, zo kennen we Arjen weer.

Maar wat dacht je, de sierteelt heeft het al zo zwaar door de gascrisis, ik zal ze de genadeslag toedienen? Uit hun lijden verlossen? Of was het een van je Texschrijvers? Esther Ouwehand kan het niet zijn geweest, die heeft rust. Het filmpje zou zo door haar Partij voor de Dieren kunnen worden gebruikt bij Zendtijd voor Politieke Partijen. Alhoewel Laura Bromet het bij GroenLinks ook niet vindt misstaan, zag ik.

Toch is het wel goed dat je ons af en toe de spiegel voorhoudt. Want stel je voor dat wij als tuinders nooit tegengas zouden krijgen. Geloof me, dan is de glazen stad zomaar een glazen provincie geworden. En ja, we telen inderdaad een beperkt houdbaar product. Met een week is het weer weg. Da’s ook ons verdienmodel hè, dan moeten er weer nieuwe bloemen in die vaas. En ja, dat jij daar niet zoveel gevoel bij hebt is jammer, maar gelukkig zijn er voor jou tien anderen.

‘Wij weten alles van groei, maar jij van framen’

AA

Wat ik dan wel weer knap vind, is hoe je de kijkers het gevoel geeft dat ze met een bos rozen tachtig kilo gif op tafel zetten. Wij weten alles van groei, maar jij van framen. Je zou op je iPhone eens moeten uitrekenen hoeveel gif er nu werkelijk in een bosje bloemen zit. Valt reuze mee joh!

Over beperkt houdbaar gesproken, wat dat betreft lijken tuinbouwproducten wel een beetje op tv-programma’s. Als de actualiteit voorbij is devalueert de nieuwswaarde drastisch. Het voordeel van bloemen is dat die nog gecomposteerd worden. Jouw tv-programma’s blijven tot in lengte van jaren op energievretende servers staan. Over CO2 gesproken.

Maar één voordeel heb je. Als het Vliegend spaghettimonster jou ooit tot zich neemt hoef je in ieder geval dat ene zinnetje niet op je rouwkaart te zetten. Dat staat in ons collectief geheugen. ‘Arjen hield niet van bloemen.’

Kees van Egmond

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster