Vorige

Van school naar passie

Beeld
Bloem&Blad

Binnen het bloemenvak zijn er in de loop der jaren veel verschillende stijlen en creaties ontwikkeld. Eigenlijk is alles al een keertje gemaakt. Kijk maar eens op internet of op elkaars Instagram-account. Iedereen pikt wel een klein stukje creativiteit van een ander. Dat is wat mij zo nieuwsgierig maakt. Probeer maar eens te verzinnen wat jouw stijl is en wat vernieuwend is. Dat is soms best lastig.

Na mijn opleiding Vak expert bloem, groen en styling ben ik begonnen aan de opleiding Docent en kennismanager bloemsierkunst. Hier ben ik erachter gekomen dat je geen goede arrangeur wordt door veel diploma’s te behalen. Je wordt een goede arrangeur als je jouw creativiteit, passie en liefde voor het vak in het bloemwerk verwerkt en veel meekijkt bij andere arrangeurs. Hierdoor ben ik er ook achter gekomen dat ik mijzelf omhoog wil werken binnen het bedrijfsleven en niet via diverse diploma’s.

Na vier jaar in bloemenwinkel gewerkt te hebben en vervolgens bij een online plantenshop om mijn plantenkennis te verbeteren, heb ik besloten om aan mijn Engels te gaan werken. Ik wil dit graag verbeteren, zodat ik dit in de toekomst goed kan gebruiken. Vandaar dat ik twee maanden naar Amerika vertrek om hier naar school te gaan.

Wanneer ik terug in Nederland ben, ben in ik van plan om als freelancer verder te gaan. Ik krijg energie van het werken met bloemen en groenmateriaal. De diverse locaties, verschillende soorten mensen, stijlen en creaties, het maken van bruidswerk en het creëren van diverse standbouw. Niks is voor mij te gek en ik ga iedere uitdaging met beide handen aan.

Aan alle toekomstige bloemisten zou ik mee willen geven dat het een prachtig vak is. Het is een beroep waar je veel in kunt bereiken, zolang je echt wil en je de juiste mensen om je heen hebt. Doe waar jij gelukkig van wordt en waar jij energie van krijgt. Daar kom je het verst mee.

Michelle Verheij

Michelle Verheij

Leeftijd: 20 jaar

Opleiding: Tijdelijk even aan het studeren in Amerika om mijn Engels te verbeteren

Favoriete bloem/plant: Mijn favoriete bloem is een Lisianthus (Eustoma) en mijn favoriete plant is een Ceropegia Woodii (Chinees lantaarnplantje)

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… je er veel creativiteit in kwijt kunt. Je kunt de mooiste feesten, bruiloften en beurzen aankleden, zolang je zelf laat zien wie je bent en wat je kunt. Ook werd ik altijd al vrolijk van een bos bloemen op tafel. Het leek mij fantastisch om met deze producten de hele dag te mogen werken.

Instagram: michelle.verheij

Ben jij een jonge bloemist en lijkt het jou leuk om net als Michelle, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster