Vorige

Van bloem tot passie

Tekst
Beeld
Bloem&Blad

Toen ik van mijn vmbo-school de opdracht kreeg om een stagebedrijf te zoeken, wist ik het meteen. Ik wilde mijn stage doen bij een bloemist. Op school waren we toen al bezig met het maken van bloemwerk. Zo is bij mij de liefde voor het vak ontstaan.

Als bloemstudente kijk ik graag naar bloemarrangeurs als Hanneke Frankema en Bente van Meurs. Ik kijk dan vooral naar de frames die zij maken voor boeketten. Dit is namelijk iets wat ik zelf heel leuk vind om te doen.

Later als ik klaar ben met de opleiding lijkt het mij leuk om in een bloemenwinkel aan de slag te gaan of om zelfs als bloemenarrangeur een eigen bedrijf op te starten. Op dit moment zit ik in het tweede leerjaar van de opleiding Vakbekwaam Bloemist niveau 3 aan het Aeres in Velp. Na deze opleiding wil ik graag beginnen aan de niveau 4 opleiding en wellicht dat ik ook nog wil doorstuderen aan het HBO.

Toen ik net begon met de opleiding startte ik ook mijn Instagram account flowersofiris. Daar kun je nu al goed mijn vooruitgang zien. Van de eerste foto die ik plaatste, tot de meest recente foto die ik op mijn Instagram heb gezet. De boeketten en bloemstukken worden steeds mooier en mooier. Neem dan ook zeker een kijkje op mijn Instagram account, om al mijn avonturen die nog gaan komen te volgen. Dat zou ik superleuk vinden.

Binnenkort ga ik deelnemen aan de VBW Flowercup. Ik ben van plan om aan nog meer wedstrijden deel te nemen. Ik wil graag mijzelf verder ontwikkelen in de bloemenbranche en hoop mijn dromen waar te kunnen maken.

Aan alle toekomstige bloemstudenten zou ik graag mee willen geven: doe iets wat je leuk vindt en waar jij gelukkig van wordt. Dan kun je alles bereiken wat je wilt!

Iris Jansen

Leeftijd: 17 jaar

Opleiding: Vakbekwaam bloemist niveau 3

Favoriete bloem: De dahlia omdat je deze in zoveel verschillende soorten, kleuren en maten hebt

Favoriete plant: De orchidee omdat je deze heel leuk kunt gebruiken bij het maken van bloemwerk

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… ik erg houd van creatief bezig zijn met levende materialen en ik het mooi vind om mijn ideeën uit te werken tot een gaaf arrangement

Instagram: flowersofiris

Ben jij een jonge bloemist en lijkt het jou leuk om net als Iris, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster