Vorige

Meer dan zomaar een bloemist

Beeld
Bloem&Blad

Bloemisten wees er maar trots op! Bijzonderder dan we zelf denken en tegelijkertijd wordt er neerbuigend naar ons gekeken. Er zijn genoeg jongeren die ons vak links laten liggen doordat ze denken dat het ergens anders beter is.

Maar wij zijn niet zomaar bloemisten; wij zijn kunstenaars. Iedere dag staan wij voor de mensen klaar om iets voor hen te creëren vanuit hun emotie. Om te zorgen dat we prachtige, kwalitatieve producten verkopen. Om ons zelf te blijven uitdagen in nieuwe ontwerpen en om iedere dag voor ons team klaar te staan.

Dit is voor ons elke dag een uitdaging en hoort bij ons leven. We zijn een belangrijk vakgebied in de samenleving. Zonder bloemen kunnen we niet en zonder onze kennis en vakmanschap heeft ons vak geen structuur of diepte. Wij beheersen technieken en kennis die niet iedereen zomaar heeft. De bloemenopleiding is van belang om ons vakgebied in leven te houden.

Ik ben zelf een gepassioneerde, ambitieuze jonge bloemist, die graag nieuwe technieken leert van andere mensen. Op dit moment bevind ik mij in Canada. Hier werk en leer ik over onder andere culturen in de bloemenbranche. Mijn weg hiernaar toe is allemaal begonnen vanuit de bloemistenopleiding. Zonder deze basis had ik niet de kansen en mogelijkheden gehad, die ik nu wel heb gekregen.

Zelf ben ik nog lichtelijk zoekende naar wat ik uiteindelijk wil gaan doen binnen ons vakgebied. Tot die tijd blijf ik mij ontwikkelen en inzetten voor de nieuwe generatie bloemisten, zodat wij uiteindelijk aan gespecialiseerd personeel kunnen komen. Ik vind het dan ook jammer dat er minder jongeren voor de opleiding kiezen, aangezien het een prachtig en bijzonder vak is. 

In elk vakgebied heb je leuke en minder leuke kanten, maar laat je door de minder leuke kanten niet weerhouden. Maak de minder leuke kanten positief om vervolgens te creëren en inspireren. Mijn boodschap is: kies wat je tof vindt! Maar sla de bloemen vooral niet over. Als je je erin gaat verdiepen is er veel meer dan alleen in een winkel staan. Denk aan evenementen in het buitenland, ondernemer of leraar. Volg je eigen pad. Alles is mogelijk, als je er zelf maar achter staat.

Marieke Bijpost

Marieke Bijpost

Leeftijd: 23 jaar

Werk: Momenteel ben ik werkzaam in Canada. Ik heb hier geen vast bedrijf.

Favoriete bloem: Gloriosa

Favoriete plant: Ceropegia

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… toen ik een vervolgopleiding moest kiezen mij de bloemenopleiding het meeste aansprak.

Instagram: mariekebijpost

Ben jij een bloemen student of een jonge bloemist en lijkt het jou leuk om net als Marieke, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster