Vorige

Jongeren enthousiast maken over de bloemenwereld

Beeld
Bloem&Blad

Wat hebben we een ontzettend mooi beroep als bloemist! En wat is het jammer dat er steeds minder jongeren kiezen voor dit beroep. Ik vind het daarom heel belangrijk om meer jongeren kennis te laten maken met ons mooie vak.

In eerste instantie wist ik ook niet wat ik wilde worden. Ik wist alleen dat het iets creatiefs moest zijn, maar had geen idee wat precies. Tot dat ik op de middelbare school stage moest lopen. Ik had drie dagen stage in de zorg geregeld, maar ik moest nog twee andere dagen vullen. Ik ben toen naar een bloemist gegaan om te vragen of ik daar mocht komen. De zorg viel me heel erg tegen. Ik vond het helemaal niks. Gelukkig mocht ik de twee andere dagen stage lopen bij een bloemenwinkel. Dit vond ik geweldig. Na deze twee dagen wist ik het gewoon; ik word bloemist!

Maar toen begon de zoektocht pas eigenlijk echt. Op mijn middelbare school hadden ze geen idee welke school ik hiervoor moest kiezen. Ik moest het daarom vooral zelf uitzoeken. Ook kreeg ik best veel negatieve verhalen te horen over de bloemenwereld; altijd hard werken, slecht betaald worden en ga zo maar door. Gelukkig heeft dit mij niet tegengehouden en ben ik op zoek gegaan naar een opleiding om bloemist te worden. Ik kwam uiteindelijk uit bij het Wellant College, nu het Yuverta. Ik ben heel blij dat ik op deze school terecht ben gekomen. Er zijn allemaal superleuke en lieve mensen.

Achteraf vind ik het wel heel jammer dat er zo negatief op mijn beroepskeuze is gereageerd. Daarom wil ik via mijn werk en vooral ook via mijn sociale media aan jongeren laten zien hoe leuk dit beroep is, wat voor mooie dingen wij allemaal mogen maken én dat het veel belangrijker is dat je kiest voor een beroep dat je leuk vindt, dan dat je er mega veel geld mee gaat verdienen of er een hogere status door krijgt. Ik hoop andere te inspireren om bloemist te worden of om in ieder geval te kiezen voor een beroep dat zij leuk vinden en om ook eens te kijken naar alle mooie creatieve vakken die er zijn!

Lisette Bouwense

Leeftijd: 22 jaar

Opleiding: Bloem, groen en styling niveau 4 op Yuverta Dordrecht

Werk: Freesie bloemkado en een eigen bedrijf Unique flowers

Favoriete plant: Monstera

Instagram: uniqueflowers_by_lisette

Ben jij een bloemen student en lijkt het jou leuk om net als Lisette, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster