Vorige

Een frisse start in de bloemenbranche

Tekst
Beeld
Bloem & Blad

‘Bloemisten in opleiding zijn de ambassadeurs van de toekomst!’ Dit werd mij verteld toen ik gevraagd werd om deze column te gaan schrijven. Natuurlijk heb ik ja gezegd op deze buitenkans. Ik zal mezelf eerst even voorstellen; ik ben Sven Keler, 18 jaar en ik ben eigenlijk redelijk nieuw in het bloemenvak. In de zomer van vorig jaar ben ik geslaagd voor de havo. Ik heb toen gekozen voor de opleiding Ad bloemsierkunst op het Aeres college in Wageningen. Deze opleiding zorgt ervoor dat ik mijzelf van een hele creatieve kant kan laten zien.

Van de havo naar een bloemenopleiding gaan was een best grote stap. Van een theoretische middelbare school naar een praktijkgerichte opleiding voelde als een wereld van verschil. Ik mocht opeens creatief iets ontwerpen en maken van prachtige bloemen, terwijl ik eerst alleen maar verslagen en toetsen moest maken. Daar ben ik niet compleet van af gekomen, maar het is nu in ieder geval in balans. Creatief bezig zijn en lekker eigenwijs iets maken zoals ik het mooi vind doe ik graag. Ik probeer altijd bij een schoolopdracht net even iets geks te doen, waardoor het echt een bloemstuk van mij wordt.

Voordat ik begon aan deze bloemenopleiding was ik ervan overtuigd dat de bloemenbranche ontzettend milieuvriendelijk was. Het was tenslotte een natuurproduct. Dat kon toch niets slechts voor de natuur betekenen? Nu leer ik steeds meer over de prijs die de natuur betaalt voor onze bloemen. Ik vraag mij nu ook steeds vaker af hoe wij ervoor kunnen zorgen dat mensen nog steeds van de natuur in huis kunnen genieten, zonder dat de aarde hiervoor de prijs betaalt. Daarom ben ik van mening dat de bloemenbranche het voortouw moet gaan nemen wanneer het gaat om milieuvriendelijkheid. Wij zijn immers zo bezig om iedereen van de natuur te laten genieten in huis.

Een opleiding in het bloemenvak voelde voor mij als een verademing. Elke schooldag iets doen waar ik passie voor had en lekker creatief bezig zijn is waar ik na de havo naar zocht. Ik hoop dat ik ooit mijn eigen winkel kan openen en dat deze dan gefocust zal zijn op de kwaliteit en duurzaamheid van de bloemen.

Sven Keler

Leeftijd: 18 jaar

Opleiding: Ad bloemsierkunst op Aeres Hogeschool in Wageningen

Stage: De Stijl Floral Design

Favoriete bloem: Ik kan niet kiezen tussen alles wat de natuur te bieden heeft.

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… ik een passie heb voor de natuur en hier iets mee wil doen op een creatieve manier.

Instagram: sven.flowers

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster