Vorige

Duurzaamheid in het bloemenvak

Beeld
Bloem&Blad

Toen ik op de vakopleiding zat ben ik erachter gekomen hoe belangrijk duurzaamheid is. De bloemist gaat ook steeds duurzamer werken. Dat zie je bijvoorbeeld in de keuze van bloemen en planten, maar ook bij het poetsmateriaal en de schoonmaakmiddelen. Deze zijn steeds vaker duurzaam en afbreekbaar.

Duurzaamheid probeer ik ook in mijn eigen bedrijf naar boven te laten komen. Ik ben onlangs mijn eigen bedrijf gestart genaamd designedbylins, met een webshop waar ik mooie dingen op ga plaatsen. Ik ben inzetbaar als freelancer en heb al aan een paar projecten gewerkt. Als ik mijn stijl moet omschrijven dan is dat duurzaam, vintage en landelijk met natuurlijke kleuren.

Ik hou heel erg van het hergebruiken van materialen. Want zeg nou zelf… hoe leuk is het om bijvoorbeeld een oude schoen, tafel of vaas een mooi nieuw leven in te blazen, door ze op te knappen in combinatie met een likje verf of bloemen en planten? Je kunt van alles doen met oude materialen die je normaal weggooit. Dit probeer ik dan ook te laten zien aan mijn volgers op sociale media. Laatst heb ik bijvoorbeeld een oude paraplu gestript en met natuurlijke materialen een prachtig hangend object voor in de huiskamer gemaakt. Denk eens goed na over een oud product en verzin er iets vernieuwends en unieks mee. Zo ben je dus ook al bewust bezig met duurzaamheid.

Wel merk ik dat recyclen nog niet heel populair is. Bloemisten zijn er wel mee bezig, maar het opknappen en het maken van creaties van hergebruikte materialen of objecten is nog niet zo populair. Ik merk dat mijn klanten eerder gaan voor een veilig boeket of tafelstuk. Maar juist dit maakt het leuk! De uitdaging voor jezelf, maar ook om de klant te overtuigen van je creaties. Ofwel, het out of the box denken. Ik hoop jonge bloemisten te bereiken en inspireren via mijn sociale media-accounts. Ons vak is prachtig en je kunt er zoveel meer uithalen!

Lindsay Kleeven

Lindsay Kleeven

Leeftijd: 24 jaar

Eigenaresse van designedbylins

Favoriete bloem: Lila Aster, Delphinium en Gloriosa

Favoriete plant: Tillandsia en Monstera Deliciosa 

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… ik creatief bezig zijn heel erg leuk vind. Ik kan mijn ei kwijt in het maken en bedenken van nieuwe dingen. Het werkt heel rustgevend op mij en ik hou ervan om mensen blij te maken met mijn creaties.

Instagram: designedbylinss

Ben jij een jonge bloemist en lijkt het jou leuk om net als Lindsay, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):