Vorige

De kracht van authenticiteit

Beeld
Bloem&Blad

Bloemen zijn gevoelswerk. Bloemen communiceren, afhankelijk van de bloem en zijn waarnemer, eigenschap, gevoel of stemming. Bloemen kunnen meer vertellen dan mensen in woorden kunnen spreken.

Tijdens mijn studie bloem, groen & styling heb ik ervaring opgedaan in verschillende bloemenwinkels, maar ik kon daar mijn passie totaal niet kwijt. Bloemenwinkels moeten rekeningen houden met kleine winstmarges en specifieke budgetteringen naar wens van de klant. Wat natuurlijk heel logisch is.

Maar bloemen zijn kunst. Zie het als het bekende schilderij van Mondriaan of de sterrenacht van Vincent van Gogh. Allebei een uniek en bijzonder. Je kunt er urenlang naar kijken en telkens weer een nieuw element waarnemen.

Bij bloemen is dat ook zo, het begint bij de kweker. De kweker, die met jarenlange kennis en ervaring, de bloembollen en zaden ontwikkelt, zaait en maanden verzorgt. Totdat ze de perfecte rijpheid hebben om geoogst te kunnen worden. Daarna gaan ze richting de veiling of de groothandels, waar de bloemen door de medewerkers op de foto gezet worden voor in de webshop en op de juist temperatuur in de koelcel bewaard worden. Dat verschilt ook per bloemsoort. Vervolgens komen ze terecht bij de arrangeur. De bloemen worden schoongemaakt, schuin afgesneden en op vers water gezet.

Eindelijk, denk ik dan stiekem altijd. Eindelijk, kan ik gaan beginnen met het onderdeel arrangeren. Het creëren van kunst, door het combineren van verschillende kleuren en structuren bloemen, waarbij het oog nooit uitgekeken raakt!

Ten slotte genieten, genieten van de bloemenpracht, genieten van het bijzonder gevoel wat bloemen geven, genieten van elke bloem en zijn eigen persoonlijke bloeiwijze, thuis op de vaas, bij een liefdevolle ceremonie of wanneer we afscheid moeten nemen. Bloemen zijn net als mensen; iedereen heeft zijn eigen persoonlijke bloei en dat maakt ons uniek. Wij zijn onze eigen kunstwerk.

In 2019 ben ik mijn eigen bedrijf gestart om mijn passie en liefde voor bloemen met jou te delen. Ik maak bloemwerken voor persoonlijke momenten, zoals bruiloften en uitvaarten. Ik wil met mijn bloemwerk een verhaal vertellen, niet in woorden, maar in bloemen.

Lisa Messemaker

Leeftijd: 22 jaar

Opleiding: Vakexpert bloem, groen & styling

Eigenaresse van Flora Lisa

Favoriete bloem: Dol op seizoensbloemen

Instagram: floralisa.nl

Website: flora-lisa.nl

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):