Vorige

De eigenschappen van bloemen

Beeld
Bloem&Blad

Wie wordt er nou niet blij van een mooie bos bloemen op tafel? Het fleurt meteen het hele huis op. Al die mooie kleuren, bijzondere vormen en lekkere geuren. Bloemen hebben zoveel mooie eigenschappen! Al deze eigenschappen komen terug in het bloemwerk dat je maakt en de boodschap die je over wilt brengen aan anderen.

Wanneer ik bezig ben met bloemen fleur ik helemaal op. Ik word er meteen vrolijk van. Elke bloem is weer anders en dat maakt het super divers. Er zijn zoveel verschillende soorten, dus er is voor ieder wat wils. Daarnaast kun je ontzettend veel mooie arrangementen maken met bloemen. Iedereen heeft z’n eigen stijl, ideeën en creaties en dat is mooi om te zien.

Wanneer je bezig bent in de bloemenwinkel zie je al die gelukkige gezichten van de klanten. Bloemen maken de mensen gelukkig. Bloemen hebben een boodschap en brengen herinneringen met zich mee. Het is toch geweldig om bijvoorbeeld een bruiloft aan te kleden met jouw bloemwerk. De bloemen geven sfeer aan een dag die het bruidspaar nooit meer wil vergeten. Ook bij het overlijden van een dierbare kunnen bloemen het laatste mooie gebaar zijn. Het bloemwerk wat je maakt, kun je persoonlijk afstemmen op de persoon in kwestie. Het is iets wat mensen een goed gevoel geeft.

In de tijd dat ik met bloemen bezig ben, heb ik al zoveel leuke mensen ontmoet. Je leert van elkaar en kunt elkaar helpen. Wanneer je enthousiast en gedreven bent, kun je zoveel bereiken. Anderen zien en merken dat ook! In het bloemisten vak zijn er veel creatieve mensen en iedereen kan iets maken waar je trots op kunt zijn!

Bloemen brengen nou eenmaal super veel mooie dingen met zich mee. Verschillende boodschappen, ideeën en creaties, gebaren en gevoelens en nieuwe contacten en vriendschappen!

Marianne Hopmans

Leeftijd: 18 jaar

Opleiding: Vakexpert Bloem, Groen & Styling niveau 4 op het Yuverta MBO Dordrecht

Werk/stage: Bloemenshop Marloes

Favoriete bloem/plant: Het is lastig om te kiezen tussen alle mooie bloemen en planten. Ook al denk ik dat ik de Delphinium wel het mooiste vind!

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… ik het altijd al leuk vond om met de natuur bezig te zijn. Vroeger plukte ik al bloemen uit de tuin die ik dan op mijn kamer neerzetten. Later ontdekte ik welke prachtige creaties je kunt maken met bloemen en planten!

Instagram: marianne_hopmans

Ben jij een bloemen student en lijkt het jou leuk om net als Marianne, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster