Vorige

Dames bloot…

Tekst
Beeld
Bloem&Blad

Of je nu bloemist of tuinder bent, echte hitte is een ramp. De bloemist draait duimen en iedere cent inkoop is er een te veel. De kweker barst van het werk, maar doet dat in de kas in 48 graden, zoals mijn tuinder deze week bloemen stond te snijden, tegen rukprijzen. Nu mogen kwekers na een paar goede jaren niet klagen, maar toch. Vaak ook nog geen vakantie of een korte, want het personeel wil ook weg. En natuurlijk de slecht houdbare bloemen. Het geeft veel stress, terwijl iedereen vertrekt naar zijn bootje of met de sleurhut naar zonnige oorden rijdt.

Een redelijk mooie stal bloemen is een must, warm weer of niet, maar nee verkopen is not done. Vorig jaar hadden we in juli verschrikkelijke overstromingen en geen 38 graden. Buiten Limburg was iedereen wat optimistischer, we mochten weer los. Niet iedereen durfde, maar met mondkap en papierwerk op zak gingen we op vakantie. Op dit moment trekken we er echt massaal op uit en gelukkig voelen we ons deze zomer nog vrijer, maar er heerst ook iets van: nu kan het nog… Gasprijzen, oorlog, nieuwe besmettingen, ik merk dat velen niet echt vooruitkijken en leven in het nu. Heel goed, maar onzekerheid maakt ook rusteloos.

Zondag kwam ik een leuke collegabloemist tegen op het terras, allebei waren we in ons sloepje komen aanvaren. Genietend van een heerlijke cappu, biertje en bitterballen kreeg ik als antwoord op mijn vraag of het druk was in de winkel: ‘Ing, ik verkoop gladiolen geen IJS.’ Dus de winkel eerder dicht en genieten, dat moet kunnen. Loslaten, de boog laten vieren ook als er weinig binnenkomt. Na deze zomermaanden gaan we weer knallen, maar hoe stimuleer je de consument om toch even iets leuks in huis te zetten? Hoe haal je in deze maanden waarin niemand makkelijk te bereiken is,  een mooie opdracht binnen? Dit antwoord is voor iedere bloemist qua bedrijfsstructuur anders, maar nietsdoen helpt zeker niet.

Het filmpje van collega Tanja Verhage inspireerde mij. Haha zij benoemde alles  in plat Rotterdams, of was het Haags? Ondanks de hitte enthousiasmeerde ze mij met ‘Me, Myself and I’ en hoe! Haar winkelstraat ligt open, het is er totaal uitgestorven, maar ze blijft toch positief. Het is dat ik niet in 010 woon, anders had ik  langs gewipt voor een bloemetje. Heerlijke galgenhumor. Kortom: even kijken op FB.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster