Vorige

Als klein meisje al een grote droom

Beeld
Bloem&Blad

Als klein meisje had ik maar één droom… en dat was later werken in een bloemenwinkel of een eigen bedrijf beginnen in de bloemen. Wat vond ik het leuk om met mijn moeder naar een bloemenwinkel te gaan en al die verschillende bloemen en kleuren te zien. Nu, een paar jaar later, ben ik mijn droom aan het waarmaken en komt het steeds dichterbij.

Na de basisschool ben ik naar een groene school gegaan. Daar heb ik mezelf én het bloemenvak leren kennen. Op de groene school kreeg ik ook dier en tuin, maar ik vond maar één ding leuk en dat waren de bloemen. Na de groene school ben ik de opleiding Bloem en Styling niveau 4 gaan volgen in Zwolle. Ik had het er helemaal naar mijn zin; de jaren vlogen zo voorbij. Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding ben ik gaan twijfelen.. ga ik door studeren in het bloemenvak of ga ik volledig werken en mij verder richten op mijn inkomen? Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om door te studeren.

Tijdens het leren ben ik erachter gekomen waar mijn hart ligt en dat is echt in de bloemen. Ook ben ik mezelf tegengekomen en ben ik erachter gekomen dat ik van groots werk houd, zoals het maken van rouwwerk. Bij mijn stages heb ik veel geleerd over verschillende verkooptechnieken en over hoe je het beste in een bloemenwinkel kunt staan. Ik ben vooral bezig om mezelf te ontwikkelen tot een ervaren bloemist. Ik heb al veel ervaring opgedaan in bloemenwinkels en veel geleerd, maar je kunt natuurlijk nooit genoeg ervaring opdoen.

Met mijn opleiding op het hbo ben ik bezig om te kijken wie is nou Emma in het bloemenvak. Ik heb doordeweeks een heel leerzame stagebedrijf en in het weekend ben ik bezig op de markt. Deze combinatie vind ik erg leuk, omdat je ineens een heel andere kant van het bloemisten leven ziet. Veel mensen denken dat bloemen op de markt slecht zijn of een mindere kwaliteit hebben, maar dat is helemaal niet zo. De bloemen staan net zo lang als in een bloemenwinkel en je hebt veel creativiteit op de markt.

Uiteindelijk wil ik nog veel leren in de bloemenwinkel en mezelf blijven uitdagen. Ik wil er graag nog achter komen wat ik wil gaan doen, maar één ding is zeker; ik ga ervoor! Wat ik bloemisten nog wil meegeven is; volg vooral je hart en als je een droom hebt, ga ervoor.

Emma Westenbroek

Leeftijd: 20 jaar

Opleiding: HBO AD Bloemsierkunst in Wageningen

Werk: Fleured

Stage: Tom bloemen en wonen

Favoriete bloem: Delphinium

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… ik erg houd van creatief bezig zijn en om te laten zien wat je allemaal met dit vak kunt.

Instagram: flower_westenbroek

Ben jij een jonge bloemist en lijkt het jou leuk om net als Emma, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster