Vorige

Event explosie

Tekst
Beeld
Bloem&Blad

Aan het begin van de coronapandemie moesten we afkicken van ons drukke leventje. Eenmaal gewend genoten velen van de rust, fluitende vogeltjes en quality time met geliefden. Toen is tot ergernis van mijn gezin mijn vogelobsessie ontstaan; regelmatig wordt mijn nieuwe hobby uitgelachen. Op het moment dat de verveling echt toesloeg, mochten we weer een beetje los. Nou dat hebben we geweten. Kortstondig mochten we proeven aan het ‘normale’ leven. Inmiddels echt back to normal blijkt dat niet zo normaal te gaan. Iedereen wordt opgeslokt door een tsunami aan borrels, events en bijeenkomsten. Probeer maar eens tot een ge­zamenlijke datum te komen. Niet te doen!

Een maand geleden stond op de website van mijn vaste verhuurbedrijf dat ze tot 1 juli GEEN nieuwe orders aannamen en dat bezorgen van meubilair niet gegarandeerd werd. Normaal gesproken kon ik altijd last minute nog wat regelen voor een stand of bruiloft. Hoezo tot 1 juli volgeboekt? Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland discussieerde bij Beau: is al het personeel van de aardbodem verdwenen? Werkt iedere horeca­tijger of beveiliger inmiddels bij de beter betalende GGD?

Deze week was een week vol nieuwe kansen, maar ook ik heb NEE gezegd tegen een lastminute-aanvraag die mijn zondag opnieuw zou opslokken. Zeker de millennial-eventmanagers moeten worden opgevoed. Zij verwachten: vandaag mailen, morgen een offerte retour en volgende week maatwerk leveren. Meestal lukt dat en doe ik mijn uiterste best om aan alle wensen te voldoen, maar de oorlog en nasleep van corona zorgen inmiddels voor schaarste, qua personeel en materieel. Dus nee is tegenwoordig ook een antwoord. Inventief zijn, creatief schakelen en altijd leveren is 25 jaar mijn motto geweest, maar regelmatig denk ik: ‘Inge wat doe je jezelf aan?!’ Daarom ga ik volgende week drie dagen floraal in retraite: working hard, having fun. Deze bevoorrechte dame gaat genieten op Gardenista op landgoed Den Alerdinck; telefoon uit, een ‘koninklijk’ project in een prachtige omgeving. Creatief opladen onder vakgenoten met mijn assistent. Kortom, bloemist hou je hoofd koel in deze event explosie. Plan goed, geniet dat het allemaal weer kan, maarrrr… maak tussendoor tijd om vogeltjes te kijken. Ik hoop in Zwolle andere bijzondere exemplaren te spotten dan die rondvliegen in mijn eigen tuin.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster