Vorige

Demonstratie zijden bloemen Miranda ter Voorde op Trendz

‘Zet voorbeelden neer van zijden bloemenarrangementen’

Beeld
Kevin Hendrikx

Op maandagavond 28 augustus gaf bloemiste Miranda ter Voorde een demonstratie zijden bloemen op het Bloemen & Planten podium van Trendz. Miranda van Meesterlijk Geschikt in Apeldoorn nam het publiek mee in haar wereld van ideeën en manieren om klanten zijden bloemen te laten kopen of huren.  

Miranda start haar presentatie met het begin van het werkproces met zijden bloemen, namelijk hoe haal je de bloemen uit de doos. Volgens de bloemiste is het erg belangrijk om tijd te spenderen aan het uitvouwen van de stelen. ‘Op deze manier tonen de bloemen ook goed. Je hebt meteen meer beleving van de bloemen’, aldus Miranda. Volgens haar is dit een uiterst geschikte taak voor stagiaires. ‘Zij leren op deze manier goed naar bloemen te kijken. Als de dozen uitgepakt zijn, is het belangrijk om de bloemen op een goede manier te presenteren. Doe dit net als een snijbloemenpresentatie’, adviseert ze.

Stelen pas later afknippen

‘Wanneer je zijden bloemen wilt verkopen en verhuren, is het naast een bloemenpresentatie belangrijk om een aantal voorbeelden te hebben staan. Hierdoor krijgen klanten een duidelijk beeld hoe het eruit ziet en wat een gelijkwaardig vers boeket ongeveer kost. Zet deze voorbeelden in een showroom – dit kan samen met je bloemenpresentatie – klanten krijgen zo een goed overzicht over het assortiment.’ Daarnaast geeft Miranda aan dat zij elk seizoen wisselt. ‘Het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk ogen. Ook is het belangrijk dat de arrangementen luchtig en ruimtelijk zijn. Het moet mooi zijn en betaalbaar! Verder is het beter dat de stelen die in de showroom staan, ook die in de voorbeelden gebruikt zijn, niet worden geknipt. De stelen kun je het beste knippen wanneer ze daadwerkelijk verkocht zijn.’

Gebruik eens een tie-wrap

‘Wanneer je werkt met zijden bloemen is het erg belangrijk dat je werkt met geschikte gereedschappen. Het is beter voor je polsen dat je goede tangen gebruikt om de stelen met daarin ijzerdraad door te knippen. Kijk naar het materiaal wat je gebruikt om af te binden. Dit kan ook een tie-wrap zijn voor het gemak. Om het mooi te maken, kun je het daarna nog afwerken met lint of touw. Wanneer je bindt met Bindwire kun je de stelen ook stevig afbinden of verbinden aan een frame.’ Vaak kiest Miranda voor Bindwire als de verbindingen zichtbaar blijven en niet te veel mogen opvallen.

Alles meenemen in de prijs

Hoe bereken je nu de prijzen van je zijden bloemen en arrangementen? ‘Het is belangrijk dat, wat je verkoopt ook iets oplevert. Om te beginnen is het bij zijden bloemen van belang dat je alle arbeid goed rekent. Ook het uitvouwen van de bloemen hoort daarbij. Daarnaast is het belangrijk dat je de arbeid van het maken van het arrangement ook mee neemt in de verkoopprijs.’ En wat nu als je het arrangement wilt verhuren?  Wanneer zijden bloemen bij Miranda in de verhuur gaan, zorgt ze dat de stukken die ze maakt na tien keer verhuren terugbetaald zijn. Met klanten die huren, maakt ze een contract. Hierin staat ook dat er bijvoorbeeld extra kosten zijn als de bloemen gereinigd moeten worden voordat ze naar een volgend adres gaan. Als laatste meldt Miranda dat je goed moet kijken naar je doelgroep.

Miranda met een boeket wat ze maakte tijdens de demonstratie

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster