Vorige

Voorstelronde Talent Award: Jules Cox

Beeld
Jules Cox

Donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart vinden de voorrondes van de Bloem&Blad Talent Award plaats. Bloem&Blad vindt het namelijk belangrijk om aandacht te besteden aan jonge en/of beginnende talenten binnen de bloemsierkunst. In aanloop naar de voorrondes worden de kandidaten voorgesteld. Vandaag is het de beurt aan Jules Cox.

De derde en laatste kandidaat die meedoet aan de voorrondes voor regio Zuid is Jules Cox. Jules is 25 jaar oud en woonachtig in Roermond, Limburg. Voordat Jules de bloemenbranche inging, heeft hij verschillende studies geprobeerd; van biogenetica tot een balletopleiding. „Naast mijn studies had ik een bijbaantje in het weekend bij een bloemenwinkel en ik keek er altijd erg naar uit om daar naartoe te gaan. Op den duur dacht ik: ’Ik word eigenlijk het meest gelukkig van werken met bloemen.’ En zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels heb ik aan de Floral Academy de basisopleiding DFA afgerond en ben ik nu bezig met de vervolgopleiding ADFA.”

Jules Cox

Mooi opstapje

Jules heeft nog niet eerder meegedaan aan wedstrijden en ziet zijn aanmelding voor de Bloem&Blad Talent Award als een mooie kans om te ontdekken hoe het er in de wereld van wedstrijden aan toegaat. „Het lijkt mij sowieso een heel mooi opstapje, dat wellicht kan leiden tot meer. Als ik nu bij anderen zie wat zij maken tijdens wedstrijden, dan wil ik dat ook graag doen. Ik denk dat mij dat heel veel energie geeft.”

Voor zijn aanmelding stuurde Jules drie afbeeldingen in van bloemwerk die hij eerder had gemaakt. Het eerste was een cascadeboeket van wilgentakken, waarin hij onder andere fritillaria en rozen verwerkte. Daarnaast creëerde hij een aquariumlandschap en stuurde hij een boeket in dat onder water in een vaas stond.

In de toekomst zou Jules graag zijn eigen bedrijf oprichten. „Het lijkt me heel tof om als free lancer aan de slag te gaan. Ik zou graag naar het buitenland willen om daar evenementen aan te kleden.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster