Vorige

Voorstelronde Talent Award: Janneke van den Broek

Beeld
Janneke van den Broek

Binnenkort vinden de voorrondes van de Bloem&Blad Talent Award plaats. Bloem&Blad vindt het namelijk belangrijk om aandacht te besteden aan jonge en/of beginnende talenten binnen de bloemsierkunst. In aanloop naar de voorrondes worden de kandidaten voorgesteld. Vandaag is het de beurt aan Janneke van den Broek.

Janneke van den Broek is 25 jaar oud en afkomstig uit Raamsdonk, Noord-Brabant. Bij de voorrondes van de Bloem&Blad Talent Award doet ze mee met regio Zuid. Janneke zit sinds anderhalf jaar in het bloemenvak. Hiervoor was ze verpleegkundestudent, maar na de coronacrisis besloot ze om een carrièreswitch te maken. „Ik wilde iets gaan doen waar ik echt gelukkig van kon worden en waarvan ik dacht: dit kan ik tot mijn zeventigste volhouden.”

Janneke van den Broek

Ze besloot de bloemenopleiding aan het Yuverta College in Dordrecht te gaan volgen, waarbij ze één dag in de week naar school gaat en vier dagen in de week werkt in de winkel van Angelique en Pascal Zijlmans, AmbianZe Bloem&Sfeer. „Via via ben ik daar terechtgekomen en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Het is echt totaal iets anders dan de zorg, maar ik word hier kei gelukkig van.”

Hoewel Janneke nog maar anderhalf jaar in het vak zit, heeft ze al meegedaan met meerdere wedstrijden. Ze deed mee aan Skills en de Flower Cup. „Ik dacht destijds: ik ga het gewoon proberen. Wie niet waagt, wie niet wint. En eigenlijk is dat ook mijn insteek om mee te doen met de Talent Award. Ik wilde het gewoon proberen en had al niet verwacht dat ik naar de voorrondes zou mogen, maar ik vind het superleuk. Het is een enorme eer.”

Geprepareerde vlinders

Voor haar aanmelding stuurde Janneke drie afbeeldingen van bloemwerken in. Het eerste stuk was een rond korenschoof gebonden frame boeket. Daarnaast stuurde ze een foto van een waaier boeket met geprepareerde vlinders erin en een arrangement met stolp waar ze ook geprepareerde vlinders bij gebruikte. „Vlinders zijn echt mijn ding. Ik prepareer vlinders nu zo’n vijf jaar en zet ze alleen maar op als ze aan een natuurlijke dood sterven. Ze worden ook verkocht in de winkel waar ik werk, daar ben ik best wel trots op.”

In de toekomst wil Janneke aan nog meer wedstrijden mee gaan doen. „Iedere kans die voorbijkomt wil ik pakken. Dat is ook iets wat ik vanuit de zorg voor ouderen heb meegekregen. Je krijgt geen spijt van de dingen die je wel hebt gedaan, maar juist van de dingen die je niet hebt gedaan.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster