Vorige

Voorstelronde Talent Award: Janita Boers

Beeld
Janita Boers

Donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart vinden de voorrondes van de Bloem&Blad Talent Award plaats. Bloem&Blad vindt het namelijk belangrijk om aandacht te besteden aan jonge en/of beginnende talenten binnen de bloemsierkunst. In aanloop naar de voorrondes worden de kandidaten voorgesteld. Vandaag is het de beurt aan Janita Boers.

De tweede kandidaat die meedoet aan de voorrondes voor regio Zuid is Janita Boers. Ze is 33 jaar oud en komt uit Barneveld, Gelderland. Janita heeft niet altijd in het bloemenvak gezeten. Voordat ze in deze branche aan de slag ging, werkte ze in de gehandicaptenzorg. Omdat ze daar niet helemaal op haar plek zat, besloot ze om met een loopbaancoach te onderzoeken wat wel bij haar paste. „Ik kwam erachter dat ik graag iets creatiefs wilde doen en met mijn handen bezig wilde zijn. Zodoende ben ik uiteindelijk het bloemenvak ingerold. Ik heb toen 4,5 jaar in een bloemenwinkel gewerkt en sinds september vorig jaar ben ik eigenaar van mijn eigen bedrijf Janita Boers Bloemstyling, waarmee ik mij bezighoud met bruidswerk, rouwwerk en styling.”

Ook is Janita bezig met een opleiding. In februari 2019 is ze aan de Floral Academy gestart met de basisopleiding DFA en nu is ze bezig met de ADFA, waarvoor ze in juni examen hoopt te doen.

Uit de comfortzone

Janita heeft zich opgegeven voor de Bloem&Blad Talent Award omdat ze zichzelf wil uitdagen. „Ik wil uit mijn comfortzone stappen en kijken hoe ver ik kan komen. Ik ben heel benieuwd naar de voorrondes.” Voor haar aanmelding stuurde ze drie afbeeldingen in van bloemwerken die ze eerder had gemaakt. Ze maakte een groot hart voor aan de muur met magnoliatakken en een stuk hout, omwikkeld met mos. Daarnaast stuurde ze een afbeelding in van bruidsbloemwerk voor op een auto dat ze maakte van ijslolly’s. Ook stuurde ze een hoedje in dat ze maakte voor Fleur Amour in 2022.

In de toekomst wil Janita waarschijnlijk nog de meesteropleiding gaan doen. „Dat kriebelt wel heel erg. En ik hoop natuurlijk dat mijn eigen bedrijfje lekker gaat lopen en dat ik veel mooie dingen mag gaan maken.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster