Vorige

‘Alles wat veel werk kost, gaat in je hart zitten’

Voorstelronde Talent Award: Astrid Meijerink

Beeld
Astrid Meijerink

Donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart vinden de voorrondes plaats van de Bloem&Blad Talent Award. Met deze wedstrijd biedt Bloem&Blad (jonge) talenten in de bloemsierkunst een podium. In aanloop naar de voorrondes stellen we de zes geselecteerde kandidaten voor. Vandaag is Astrid Meijerink aan de beurt.

Wie ben je?

„Mijn naam is Astrid, ik ben 26 jaar en woon drie jaar samen met mijn vriend in Doesburg. Sinds mijn veertiende zit ik in het bloemenvak. Het is bij mij bloemen, bloemen en bloemen en anders ben ik graag in de tuin bezig. Ik heb 8,5 jaar op een plantenkwekerij gewerkt en heb de bloemen en planten altijd als hobby meegenomen. Ik ben niet het type dat Netflix uitkijkt in een maand. Ik zit trouwens ook nog in een studieclub van de VBW.”

„Op dit moment werk ik vier dagen per week bij Intratuin Duiven, waar ik op de afdeling buitengroen sta. Met kerst heb ik mee mogen ‘stylen’. Ook werk ik als freelancer voor bruiloften, rouwwerk en sta ik bij mensen in de winkel als ze personeelstekort hebben. Het freelancen loopt redelijk. Ik ben nog niet zo lang echt actief, stukje bij beetje wordt het meer.”

Wat is de reden dat je je hebt opgegeven?

„Ik houd heel erg van wedstrijden. Het is een goede uitdaging en kans om jezelf net op een andere manier te laten zien. Ik ben er altijd voor in. Mijn eerste wedstrijd was op school, toen was ik vijftien. Daar is de smaak ontstaan.”

Wat kun je vertellen over je ingestuurde bloemwerk?

„De krans van lampionnetjes heb ik ooit voor een schoolopdracht gemaakt.”

„Dit boeket hangt aan het FloraVita thema ‘energie’ en heb ik gemaakt voor de Flower Cup voorronde in 2022. Ik ben tevreden over de kleurencombinatie en de gedraaide hopranken. Ik had een ander idee en toen ontstond dit.”

„Het frame is gemaakt van houtschaafsels die ik zelf handmatig heb geschaafd en met de hand geregen. Daar zit een paar uurtjes werk in. Alles wat veel werk kost, gaat in je hart zitten. Ik vind het een uitdaging om met materialen te werken die niet in de groothandel te krijgen zijn, zodat ik me kan onderscheiden.”

Hoe ben je in het bloemenvak terecht gekomen?

„Vanaf de basisschool moest ik een vervolgopleiding kiezen. Omdat ik niks met theoretische vakken heb, kwam ik op het AOC terecht. Daar kreeg ik les over dieren, bloemen enzovoorts. Ik vond het meteen leuk om met bloemen te werken. Misschien heeft het er ook mee te maken dat mijn moeder bloemist is. Het is een vrije keuze geweest hoor.”

„Ze hielp me veel. Als ik thuiskwam van school, gaf ze me tips over technieken enzo. Vroeger plukte ik bloemetjes en dan vroeg ze al of ik wilde weten hoe ik er een boeket van kon maken en deed ze het voor.”

Hoe kijk je naar je toekomst in het vak?

„In het ideale plaatje ga ik workshops geven. We zijn bezig om hiervoor een klein tuinhuis te maken. Ook blijf ik freelancewerk doen. Projecten waar mijn hart sneller van gaat kloppen, zijn grote dingen zoals een bruiloft in Italië. Als ik daar mijn bestaan mee kan opbouwen, zou dat mooi zijn.”

„Op dit moment wil ik geen winkel, maar zeg nooit nooit. Ik kom van een boerderij en weet daarom wat voor verantwoordelijkheid een eigen zaak met zich mee brengt. Ik zeg niet dat ik het niet zou kunnen, maar nu wil ik het niet.”

Vakblad voor de Bloemisterij 0, 2021

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster