Vorige

Staatssecretaris De Vries bezoekt Centrum Weerbare Sierteeltsector

Beeld
Thierry Schut

Woensdag 22 maart bracht Aukje de Vries, Staatssecretaris van Financiën voor Toeslagen en Douane een bezoek aan het Centrum Weerbare Sierteeltsector. Hier liet ze zich informeren over de fijnmazige logistiek en de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit in de sierteeltsector.

Nederland land beschikt over goede logistieke verbindingen en is daardoor een belangrijke toegangspoort naar de rest van het Europa. Deze transportlijnen zijn interessant voor criminelen om bijvoorbeeld drugs en mensen te smokkelen. Tot nog toe had de staatssecretaris zich vooral verdiept in de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol. Maar ook de sierteeltsector, die zijn verse producten dagelijks over heel Europa verspreidt, is aantrekkelijk voor criminelen.

Controle verbeterd

Het kabinet investeert jaarlijks €1 miljoen extra in de beveiliging van logistieke processen rondom bloemenveilingen en andere locaties van Royal FloraHolland. ’Tijdens mijn bezoek aan Bloemenveiling Aalsmeer werd ik rondgeleid door de grote loodsen vol bloemen en zag ik hoe het toezicht is aangescherpt’, schrijft De Vries op haar LinkedIn pagina. ’Zo is de controle verbeterd door inzet van camera’s en kentekenherkenning. Door het opwerpen van barrières maken we de sierteeltsector weerbaarder tegen de ondermijnende criminaliteit.’

Het bezoek van de staatssecretaris bestond uit een rondleiding bij Royal FloraHolland in Aalsmeer. Daarna volgde een gesprek met de burgemeester van Aalsmeer, een afvaardiging van de politie en douane, Royal FloraHolland en het team van programma Aanpak Weerbare Sierteeltsector. Dit programma voorziet ondernemers van kennis om signalen van criminaliteit te herkennen, misstanden te melden en controles te doen.

Aukje de Vries, Staatssecretaris Toeslagen en Douane, bezoekt het Centrum Weerbare Sierteeltsector bij Royal FloraHolland in Aalsmeer.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster