Anna Koster is een échte planten- en bloemengek. En dan moeten ze het liefst ook nog eetbaar zijn. ‘Als rozen zijn uitgebloeid, kunnen ze in de thee. Ik zeg altijd: niet in de gft maar in een kopje thee.’
Toen Anna Koster (62) werd gevraagd als arrangeur, ging ze naar eigen zeggen gelijk aan. ‘Het borrelde meteen, de plant als metgezel, dat is hoe ik leef en werk. Ik ben gaan tekenen en verzamelen, ik heb namelijk een grote tuin en heel veel planten in huis.’ Niet voor niets noemt Anna zichzelf een planten- en bloemengek. ‘Een eetbarebloemengek, natuurlijk. Ik laat mensen zien dat je je leven met eetbare bloemen veel levendiger en vrolijker kan maken.’ Anna ziet het als haar missie om verhalen over eetbare bloemen te vertellen en mensen ze laten proeven. ‘Dat verrassingseffect is leuk, je hebt meteen de aandacht.’
Om uit de natuur te kunnen eten, moeten de gewassen niet bespoten zijn, daarom is Anna ook groot voorstander van biologische bloemen. ‘Mijn droom is dat alle rozen in de winkel biologisch zijn. Als ze zijn uitgebloeid, kunnen ze in de thee. Ik zeg altijd: niet in de gft maar in een kopje thee.’