Vorige

Previcur Energy: uitbreidingen en nieuwe toelatingen op het etiket

Beeld

Partner content – Uitbreiding in gebruik bij tomaat, komkommerachtige met eetbare schil, lelie, narcis en spinazie

Uitbreiding in gebruik bij tomaat, komkommerachtige met eetbare schil, lelie, narcis en spinazie

Previcur Energy heeft een aantal uitbreidingen gekregen in de bedekte- als onbedekte teelt!

In de bedekte teelt was het al toegelaten als druppeltoepassing of aangietbehandeling in diverse vruchtgroenten, aardbei en sierteeltgewassen tegen Pythium spp. en Phytophthora spp.

Previcur Energy is ook in sierteeltgewassen toegelaten als gewasbehandeling tegen valse meeldauw.

Afb. 1: bladphytophthora in tomaat

Productinformatie

Previcur Energy is een systemische fungicide en heeft een zeer snelle aanvangswerking. Het middel heeft zich al bewezen als zeer effectief in het bestrijden van Pythium en Phytophthora. Previcur Energy is vloeibaar en bevat twee werkzame stoffen, namelijk fosetyl en propamocarb. Fosetyl is een actieve stof uit de chemische groep P07 (fosfonaten) en propamocarb een actieve stof uit groep 28 (carbamaten). De combinatie van twee verschillende stoffen met geheel verschillende werkingsmechanismen zorgen voor een dubbel effectieve en trefzekere werking.

Uitbreiding in gebruik voor tomaat, komkommerachtige met eetbare schil

In de bedekte teelt is Previcur Energy nu ook toegelaten in tomaat en aubergine tegen bladphytophthora (Phytophthora infestans). In vruchtgroenten met eetbare schil (o.a. komkommer) gebruikt u Previcur Energy in de bestrijding van Valse meeldauw (Pseudoperonospora cubensis).

Uitbreiding in gebruik voor lelie en narcis (bedekte teelt)

Ook in de bedekte teelt van lelie en narcis biedt Previcur Energy vanaf nu een welkome aanvulling: middels een dompelbehandeling mogen lelie en narcis behandeld worden tegen Pythium. We zijn erg verheugd deze oplossing voor telers mogelijk te maken.

Nieuwe toelating: spinazie (onbedekte teelt)

Voor spinazie in de onbedekte teelt is dit middel nieuw toegelaten voor een vroege toepassing. Previcur Energy kan worden ingezet tijdens of vlak na het zaaien aangieten of bij het volvelds beregenen als preventieve maatregel tegen Pythium. Previcur Energy was in de onbedekte teelt al toegelaten in de bloembollen, sierteelt en in aardbeienteelt.

W9 etiket

Het W9 etiket wordt vervangen door het W10 etiket. Er zijn geen opgebruik-termijnen afgegeven, bestaande verpakkingen mogen normaal worden opgemaakt.

Meer informatie?

Meer informatie over de toepassing in deze teelten kunt u vinden op via www.agro.bayer.nl

Dit artikel valt buiten de verantwoording van de redactie.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):