Vorige

Goed bezochte bloemenmarkt op Royal FloraHolland Autumn Fair

Beeld
Kevin Hendrikx

Op 7 september vond de eerste 365 dagen bloemenmarkt plaats van Royal FloraHolland in Aalsmeer. Dit is een onderdeel van de jaarlijkse Royal FloraHolland Autumn Fair. Op de bloemenmarkt is het nieuwe ‘365 dagen bloemen-platform’ gelanceerd waarop iedere dag een andere bloem gepromoot wordt.

Bloemisten kunnen de QR-code van de op de markt gepresenteerde producten scannen, opslaan in hun ‘favorieten’ en onderverdelen in verschillende ‘collecties’. Dit kan eveneens met de bloemen die in de inspiratie-afbeeldingen op het platform te zien zijn. Op deze manier maakt de bloemist zijn eigen boodschappenlijstje waarna hij deze naar zichzelf kan mailen en makkelijk bij zijn eigen leverancier kan bestellen.

Grote dekking

De ruim 150 verschillende soorten bloemen die op het platform staan, worden door ruim 1.800 kwekers uit vijftien verschillende landen geteeld. Door middel van beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland worden het gehele jaar iedere dag andere bloemen gepromoot op basis van hoeveel aanvoer er op dat moment is. Wanneer je een bloem selecteert, krijg je hierover achtergrondinformatie en kun je zien in welke kleur de bloem beschikbaar is. Daarnaast kan je er de beschikbaarheid per maand terugvinden. Ter inspiratie staan er ook arrangementen met diverse bloemen op het platform. Wanneer je de bloemen uit een inspiratie-afbeelding toe wilt voegen aan je favorieten, kan je alle bloemen in één keer selecteren.

Promotiecampagne

Voor de toekomst wil 365 dagen bloemen de bloemenmarkt elke drie maanden terug laten komen. Zo kunnen ze voor elk seizoen een actuele markt organiseren waar bloemisten hun favoriete bloemen kunnen opslaan in hun collecties. Daarnaast komt er maandelijks een nieuwsbrief en geven ze twee keer per jaar een gratis magazine uit. Dit is gevuld met inspiratie en verhalen van bloemisten, kwekers en experts. Het doel van de campagne is bloemisten informeren en stimuleren om de producten te kopen.

Stand met Zantedeschia op de bloemenmarkt
Zomerbloemenstand op de 365 dagen bloemenmarkt

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster