Vorige

Bloemistenbattle op het Bloemen & Planten podium van Trendz:

Dubbele winst voor Anniek Siegers

Beeld
Kevin Hendrikx

En de winnaar is: Anniek Siegers van Bloem & Cadeau Boutique Anniek! Afgelopen maandag kreeg Anniek de meeste publiekstemmen in de bloemistenbattle op het Bloemen & Planten podium van vakbeurs Trendz. Voor Anniek gingen net iets meer handen omhoog dan voor haar collega bloemist Dennis Lanzaat van Mooi Anders Bloemen, waardoor ze er met de winst vandoor ging. Dit was Anniek de dag ervoor ook al gelukt tijdens de Flowercup.

De bloemistenbattle is georganiseerd door VBW en bestond uit vier ronden. Deelnemers Anniek Siegers en Dennis Lanzaat moesten twee boeketten en twee bloemstukken maken. De battle stond in het teken van FloraVita, de onderwerpen voor de eerste drie ronden gingen daarom over energie, ontspanning en verbinding. In de laatste ronde maakten de bloemisten een bloemstuk voor twee mensen uit het publiek. Voor elke ronde kregen de bloemisten tien minuten. In die tijd moesten ze een concept bedenken, bloemen zoeken en het bloemwerk maken.

Lievelingsbloemen voor opa

In de eerste ronde van de bloemistenbattle werden Anniek en Dennis uitgedaagd om een boeket te maken waar je energie van krijgt. Beide bloemisten kwamen met boeketten in oranje, gele en rode tinten. Ze kozen voor deze kleuren, omdat ze volgens FloraVita warmte uitstralen. Ronde twee ging over een bloemstuk voor een opa met vier kleinkinderen. De kleinkinderen wilden een bloemstuk voor hun opa laten maken waarin ze alle vier hun lievelingsbloem als hoofdbloem konden tonen. Aan de bloemisten de taak om een passend bloemstuk te maken voor opa’s verjaardag. De hoofdbloemen werden door verschillende personen uit het publiek gekozen en het thema was dit keer verbinding.

Kleuren die rust uitstralen

In ronde drie gingen de bloemisten aan de slag met een boeket in het teken van ontspanning. Het boeket moest rust uitstralen. Tijdens deze ronde deed ook iemand uit het publiek mee. De boeketten die Dennis en Anniek maakten, waren wat lichter van kleur met wit, groen en blauw als hoofdtonen. ‘Deze kleuren stralen rust uit’, aldus Anniek. In de vierde en laatste ronde werden de Anniek en Dennis uitgedaagd om een bloemstuk te maken voor twee personen uit het publiek. Anniek ging voor klassiek bloemwerk en Dennis koos ervoor om te experimenteren met Japanse bloemsierkunst.

Anniek Siegers en Dennis Lanzaat met een deelnemer uit het publiek tijdens ronde drie

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster