Vorige

Bloem&Blad krijgt metamorfose

Beeld
Bloem&Blad

Het is tijd voor verandering bij Bloem&Blad. Niet schrikken: niet álles wordt anders. Het goede blijft en wordt aangevuld met meer goeds. Zo lees je bij de rubriek In de knop over nieuwe initiatieven binnen de sector en krijg je bij Op-pad-met een kijkje in de keuken van collega’s.  

Vanaf 1 februari 2024 verschijnt Bloem &Blad in een nieuw jasje. Bloem&Blad komt nog steeds tien keer per jaar uit, met nu negen reguliere nummers en één trendspecial. Uiteraard be­houden we de goede dingen uit het huidige blad, zoals het bloemwerk en het werken met gasthoofdredacteuren. Daarnaast hebben we verschillende nieuwe elementen ­toe­gevoegd. Denk aan nieuwe rubrieken en columnisten, een andere lay-out en stap-voor-stap bloemwerk. In het nieuwe blad is meer aandacht voor het ambacht, technieken en de seizoenen. Daarnaast zijn we vanaf 2024 online meer aanwezig. Houd hiervoor onze social mediakanalen, website en nieuwsbrieven in de gaten.

Wat is nieuw?

Nieuwe rubrieken in het blad zijn Stap-voor-stap, In de knop, De plant, Op-pad-met en Groen. Bij de rubriek Stap-voor-stap maakt de ­gasthoofdredacteur één inspiratiebloemwerk, waarbij we stap voor stap toelichten hoe het bloemwerk is gemaakt. Bij In de knop schenken we aandacht aan nieuwe verhalen binnen de sector. Denk hierbij aan jonge ­talenten, zij-instromers, examenbloemwerk of iemand die start met bijvoorbeeld een eigen pluktuin of ander soort innovatief bedrijf. In de rubriek De Plant zetten we elk nummer een andere plant in de spotlights. Hierbij lichten we een veel voorkomend probleem van de plant toe, met bijbehorend advies over wat je tegen het probleem kunt doen. Bij Op-pad-met volgen we onder andere arrangeurs op ­locatie bij het aankleden van een evenement. Deze rubriek biedt inspiratie, maar geeft ook informatie over de motivatie en de bloemkeuzes van de arrangeur. De rubriek Groen gaat over duurzame en groene initiatieven.

Daarnaast nemen we afscheid van onze huidige columnisten Jan van der Horst en Inge Quint en verwelkomen we twee nieuwe columnisten. Een van deze nieuwe ­columnisten is Erik van Heijst. Erik is docent PlantAardige vormgeving aan Aeres Hogeschool Wageningen. Al meer dan ­dertig jaar geeft hij les, waarvan hij 50% van zijn werktijd in het buitenland zit. Hij komt daardoor op inspirerende plekken en ontmoet veel verschillende bloemliefhebbers. Hij kan zich na meer dan dertig jaar nog altijd verwonderen over al het moois om hem heen en zal hier elk nummer over schrijven. De andere columnist maken we binnenkort bekend, dus houd onze website en social ­mediakanalen goed in de gaten.

Ook organiseren we in maart 2024 voor de eerste keer een Bloem&Blad dag. Op deze dag willen we dat bezoekers ‘door het blad heen kunnen lopen’. Dit houdt in dat er voor alle rubrieken uit ons blad personen aanwezig zijn met wie je kunt netwerken. Er zullen bloemisten, kwekers en ­jonge talenten zijn die demonstraties geven en de finale van de Bloem&Blad Talent Award vindt op deze dag plaats.

Tot slot gaat het aantal pagina’s van Bloem&Blad naar 68. Hiermee verandert ook de prijs van de nieuwe Bloem&Blad. Voor tien nummers betaal je vanaf 2024 €119 per jaar, exclusief btw.

Wat blijft?

Voor de reguliere nummers blijven we samenwerken met gasthoofdredacteuren, waarbij zij om de drie nummers wisselen. Voor onze eerste drie nummers gaan we werken met Marchien van den Berg. Marchien is eigenaar van de kleurrijke bloemenwinkel Takkenwijven met vestigingen in ­Paterswolde (Drenthe) en Delfzijl ­(Groningen). Ze vindt het een eer dat we haar gevraagd hebben en is erg enthousiast.

De al bestaande rubrieken Interview, Kweker, Anoniem winkelen en de winkel­reportage krijgen weliswaar een meta­morfose, maar blijven ook in de nieuwe nummers verschijnen. De winkelreportage krijgt de nieuwe naam De Binderij, omdat we niet alleen stenen winkels gaan bezoeken, maar ook naar ateliers of bijzondere werkplekken van freelancers gaan.


PlatformBloem

Sinds september 2023 is de website van Bloem&Blad gekoppeld aan Plat­formBloem. PlatformBloem is hét digitale platform voor professionals die met bloemen en planten werken. Het biedt een helder en makkelijk doorzoekbaar overzicht van alle need-to-know informatie uit de bloemensector.

PlatformBloem is beschikbaar voor alle abonnees van Bloem&Blad. Voor niet-abonnees is het mogelijk om het platform vijf dagen lang gratis te pro­beren. PlatformBloem bevat artikelen die gerangschikt zijn in vier categorieën: Kweker, Talent, Vakmanschap en Sortiment. Elke week komen er relevante en actuele artikelen uit Bloem&Blad bij. Daarnaast wordt hier dagelijks het laatste nieuws uit de branche gepubliceerd.

Verder kunnen gebruikers terugzoeken in het digitale archief en zo ­artikelen uit eerdere jaren terug­vinden. Onder de categorie Sortiment valt bijvoorbeeld de subcategorie Snijbloem. Hier plaatsen we wekelijks een nieuw of opvallend soort snijbloem, waarbij we onder andere toelichten waar de bloem vandaan komt, wat kenmerkend is voor de bloem en wanneer de bloem beschikbaar is.

Niet alleen wordt PlatformBloem verrijkt met artikelen, maar er zullen ook waardevolle podcasts en video’s beschikbaar zijn. Er komen uitleg­video’s, genaamd Bloem&Blad Basics, waarbij we op een eenvoudige manier bloemschiktechnieken toelichten. Kortom: PlatformBloem is hét digitale platform voor bloemenliefhebbers!

PlatformBloem
PlatformBloem is er voor alle Bloem&Blad abonnees.

Bloem&Blad 10, 2023

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster