Vorige

Bloem in meervoud

Beeld
Kevin Hendrikx

Deze Hydrangea ‘Magical Revolution’ is bijzonder doordat deze minimaal vijf bloemen op één tak heeft staan. Daarnaast zijn de takken ook extra lang. Het is een opvallend product dat opvalt in het sortiment van de bloemist. Deze Hydrangea wordt aangeleverd door Goedegebuure Natural Decorations.

De hortensia staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt de plant overvloed uit door de grote hoeveelheid bloemen, die in een royale bolvorm aan de takken groeien. De planten kennen hun oorsprong in Azië en Zuid-Amerika en zijn door de VOC-schepen naar Europa gebracht. Hier kent de plant een duistere symboliek, namelijk arrogantie en trots. Het is een plant met veel bloemen die weinig zaden produceert. Er wordt dan ook gezegd dat de bloem gegeven werd aan personen die interesse in liefde weigerde als teken van hun kilheid.

Verkleuren

De Hydrangea ‘Magical Revolution’ kenmerkt zicht voornamelijk door het veranderen van zijn kleuren. De bloemen kleuren van blauw of roze door naar donker paars en zijn vaak kleiner dan de bloemen van een standaard Hydrangea macrophylla. Een hortensia is een sterke bloem die een lange houdbaarheid heeft. Hij staat liever in een vaas met water dan in steekschuim. De bloem is van april tot november bij onder andere van der Vijver Bloemengroothandel te verkrijgen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster